Panthera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli arkadaşlar Google Domains üzerinden sorgulama yaparken 2003 kayıtlı ve .net uzantılı güzel, tam da işime yarayacak bir domain buldum.
Domainin işe yarar, popüler tüm uzantıları dolu. sadece .limited gibi pek işe yaramayacak uzantıları boş.

Şimdi sıkıntı şu:

Daha önce hiç böyle bir alım yapmadım. Alan adını yazıp direkt siteye girmeye çalıştığımda godaddy/afternic üzerinden satışta fakat orada fiyat gösterilmiyor.

Bu şekilde Google Domains ile alım yapan var mı? Sıkıntı yaşadınız mı?
Ayrıca alan adı uzun süredir satışta olduğu için index vs. hiçbir şey çıkmıyor google arama sonuçlarında. Bu yüzden arama motoru banı olup olmadığını da düzgün bir şekilde öğrenemedim. Bunu öğrenmenin bir yolu var mı?

@Ersinco; hocam siz sanırım böyle bir satış sonrası domain almıştınız. Tecrübelerinizi aktarmanız mümkün mü?

Teşekkürler.
Selamlar, Satış sonrası etiketi gördüğünüz domainler, aslında daha önceden kayıt edilmiş, ICANN üzerinden satışa çıkartılmış domainlerdir. Bu domainlerde tek seferlik ücret ödeyip domaini satın alırsınız.
Bu alan adlarına: Satış sonrası premium alanlar denilmektedir.
Örnek: İstanbul'da merkezi bir konumdaki dükkanı tamamen satın alırsınız.
Alıntı
Sahipleri tarafından premium bir ücret karşılığında yeniden satışa sunulan alanlardır. Alanı satın aldıktan sonra, alana birden fazla kayıt yılı ekleyebilir ve alanın kaydını normal ücretini ödeyerek uzatabilirsiniz. Örneğin, bir alanı 120 ABD doları tutarındaki premium fiyattan satın alırsanız alana birkaç kayıt yılı ekleyebilir veya alanın kaydını yılda 12 ABD doları tutarındaki normal ücretini ödeyerek uzatabilirsiniz.
Birde Premium Domain dediğimiz, daha önce hiç kayıt edilmemiş fakat uzantı yönetim şirketi tarafından Premium olarak işaretlenmiş, kayıt sırasında yenileme dahil sürekli o pahalı ücreti her yıl ödersiniz.
Bu alan adlarına: Kayıt otoritesi premium alanları denilmektedir.
Örnek: İstanbul'da merkezi bir konumdaki dükkanı yıllık olarak kiralarsınız ve her yıl dükkan sahibinize Emlakçı komisyonu olan Premium Otorite ücreti + domain yenileme ücretini ödersiniz.
Alıntı
Kayıt otoritesi tarafından premium bir ücret karşılığında sunulan alanlardır. Genellikle bir alanı aktardığınızda, kaydını uzattığınızda, yenilediğinizde veya alana daha fazla kayıt yılı eklediğinizde sizden başlangıçtaki premium ücret alınır.
https://support.google.com/domains/a...remium-alanlar

Sizin domaininiz >>> Tek seferlik ücret alıp yenileme yapmayan türden gibi gözüküyor. Google domains'de sepete ekledikten sonra uyarı çıkacaktır bu konu hakkında.

Etiket için teşekkürler, umarım diğer forumdaki arkadaşlarda bu konuda nasiplenir