Merhabalar r10'un hocaları/üyeleri,

Şu an tam olarak ne yazacağımı bilmiyorum, ama bu gün geçen sene okuduğum bir adsense hikayesine denk geldim, uzun süredir başlamak istediğim adsense fitilini ateşledi, hikaye konularını bazı arkadaşlar günlük tutmak ve motive olmak adına açıyordu bende onlardan birisi olmak istedim.

Elde ne var?
Küçük yaşlardan itibaren hobi olarak geliştirilen yazılım bilgisi, + bunun yanında benim için pek kayda değer getirisi olmayan 2 yıllık bilgisayar programcılığı dersleri.
R10'da bir üye için geliştirdiğim fatura kesme sitesi (Django öğrenmek için ücretsiz yapıyorum fakat yarım kaldı.), bunu düzenleyerek bir blog sitesi haline getirmek.

Ne amaçlıyorum?
İleride daha fazla projem için bütçe üretmek, ve herkesin istediği gibi zenginlikten daha ziyade refah bir hayat.
Umarım bu proje bana disiplini ve çalışmayı bırakmamayı, hedeflerim doğrultusunda pes etmeden yürümeyi öğretir.

Hedeflerim neler?
İlk ay: Siteyi bitirmiş ve adsense onayı alabilecek kadar içerik girmek.
2. ay: Günlük hit sayımın en az 100 - 500 arasında gittiğini görmek.

Günlük Güncellemeler

28.07.2022
- İlk gün, siteyi kendim yazacağım için SEO hakkında bilgiler edinmekle başladım, internet bilgi çöplüğü olsa da arada bir çöpten güzel şeyler çıkıyor, yaklaşık 5 saat araştırma sonucunda SEO dediğimiz olayın google'ın algoritmalarını bilen insanların o algoritmaya yönelik içeriği düzenlemesi, sürekli geliştiği için de sürekli tazelenmesi gereken bir konuymuş. Şimdilik yeterli mi bilmiyorum ama ufak SEO tüyoları edindim.

- Sitenin anasayfasının veya diğer alt sayfaların şatafatlı güzel renkler vs. olmasına gerek olmadığı kanaatine vardım, önemli olanın içerikteki bilginin karşıdaki insana kolay,anlaşılır ve dürüst bir şekilde aktarılması olduğu.

-2 adet domain adı belirledim, seçtiğim alandaki aralamaların %50'si 1. domainin adı (evet direk adı) ama .com'u korsanlar almış (g0d@ddy) .net olarak var , 2. domain de içerikle alakalı ama buna nazaran daha az ve buda com uzantılı, sanırım r10 da .net kullanıyor pek de etkilemez diye umuyorum.

-Şimdilik siteyi yapmaya devam.

29.07.2022 - 01-08.2022
- Site için bütçe oluşturuldu. (az gibi görünse de öğrenciyim)
- Site tasarımı için frontend alanında bilgi edinildi.
- Yavaş ama sağlam adımlarla ilerleniyor.
(Backend alanında deneyimim olsa da front end alanında bilgim çok zayıftı, web sitesini kendim yazacağım için ve ileriye yönelik çalışıyorum. )