opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle ne demek istediğini çok iyi anladım ki bu konulara zaten ileri derecede aşinayım. elimde bu cihazlardan başka bir proje için dünya kadar var ve öylesine bir denemek istedim. Bu yukarıda dediğiniz herşeye tamamım yalnız şöyle bir durum var.
1 - Öncelikle cihazlardan bu performansı beklemiyordum inanılmaz performanslı çalıştı sadece pnaeller değil keza sitelerde inanılmaz hızlı açılıyor.
2 - sistemin soğutmaya ihtiyacı yok zaten 5cm boyutunda bir şey keza üzerindeki işlemcide alüminyum slot ve bu bu slotları soğutan 3cm lik kulağını dayamadan çalıştırığını anlayamayacağın bir fan var
3 -1gbit hat gerekmiyor hocam bu şekilde bile dünya kadar web sitesi barındırabileceğine şahsen ben ikna oldum ki kendi sunucularım 1gbit paylaşımsız hatlara sahip.Reelde test ediyorumben hiç bir fark göremedim.
4 - 1kwa ups yani aşağı yukarı 1000tl gibi bir fiyatı var iyilerinin elektrik gittiğinde modem ve bu cihaz 4.5 gün çalışıyor. zaten sistem 5v 3 amperle çalışıyor(yükte) normalde watt olarak çektiği watt 5-10 watt

Bence bir dene derim yada sanapanel filan veriyim kendinde bir dene test et zorla filan.

Bu sistemin şöyle bir güzelliği daha var bu arada diyelim ki board yandı vs. elinde yedekbord varsa üzerindekihafıza kartını çıkartıp yenisine takıyorsun sistem eskisi gibi oldu. ben öylesine derken bu gece uzun soluklu sistemi zorladımkanımca bu projeye dönüştürülebilir gibime geldi. Son olarak yine üzerine basarak söylüyorumbir çoğumuzunda yaşadığı host alırsın vps alırsın sorun yaşarsın sunucu patlar çatlar muhattab bulamazsın illAllah edersin ya eminim bu sistem bu gibi hizmet sağlayan çoğu yerden kat ve kat iyi bence bi denemeden karar verme hocam. özelden yazarsan test filan yaparız birlikte.
Merhaba,

meajıma detaylı dönüşün için teşekkür ederim. Dediğin gibiyse gerçekten basit siteler barındırılabilir ama karşılaştırdığımız şey tam olarak ne onu anlamak lazım. Örnek olarak muhtemelen içerisinde tek bir site olsa da bir kaç yüz tekil trafikte zorlanacak ve down olacak. Kaynak tüketen siteler için başarılı olacağını pek hayal edemiyorum, az hitli kurumsal siteler için performanslı çalışır algısı oluştu, o da bu kadar övmenden dolayı. Teklifin için de çok teşekkür ederim, kendi serverım var bir süredir, bu yüzden kafam rahat bu konularda ama bağımsızlık kaygısıyla yapılan bir çalışma, kesinlikle saygı duyulması gerekiyor azim ve becerine.