nmnkra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizlere toptan cevap verip, yine görüşlerinizi almak istedim.
Öncelikle, forum sitesi yerine blog vs kurmamı önermişsiniz ancak benim zaten blog sitelerim var. Elimde olan alan adı ile birlikte kuracağım forum sitesinden daha önce örneği olduğunu sanmıyorum. Varsa da yaygın değil. Bu nedenle forumun bir şansının olduğunu düşünüyorum.
Mybb ile de güzel forumlar kuruluyor, evet bende beğeniyorum ancak mybb den vazgeçme sebebim pek güvenli bulamamam. Yani şöyle söyleyeyim ben sitelerimin temiz ve güvenli olmasını istiyorum. Ama mybb de diyelim bir eklenti kuracaksınız, o eklentiyi forum sitelerinden indiriyorsunuz, bir çeviri indirecek siniz yine forumdan. Ve forumdan indirdiğiniz bu şeyleri mybb kendisi sağlamadığı için, içerisinde gizli backlink var mı? Virüs var m? Asla emin olamıyorsunuz bu nedenle içim rahat etmediği için vazgeçtim. Ama wordpeess de bu böyle değil mesela, her şeyi wordpeess arayüzünde yapıyorsunuz içiniz rahat oluyor.
Flarium gibi açık kaynak kodlu bir şeyler de kullanabilirim doğru ancak onda da bu sorun olmamalı, yani kuracağım şeylerden şüphe duymamalıyım aynı wordpress gibi yetkilendirilmiş bir marketten eklenti tema vs kurmam gerek. Benim istediğim tam olarak bu. Umarım anlatabilmişimdir.
Wordpress kullanış olarak en iyisi kod bilgisi bilmeden pro işler çıkarabilirsiniz ama güvenlik olarak sandığınız kadar iyi değil. Bilmiyorum wordpress forum için yeterli olduğunu düşünmüyorum birde optimizasyon sorunları yaşarsınız.