PeAylwin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten statü için yaşarız sadece statü anlayışları farklı olabilir insanların ki bir şeylere sahip olarak statü sahibi olma algısı baya standart insan davranışıdır herkeste az ya da çok bulunur. "İdeal lükse sahip olma seviyesi" anlayışını herkes kendi yaşam standartları ve tercihlerine göre belirleyip onu en doğrusu ve mantıklısı olarak gördüğü için o sokak röportajlarında "telefonunu çıkar bag agıllı delefon gullanıyon baram yok diyon" dayıları görüyoruz. Parası olmadığı halde krediyle taksitle son model iphone almaya çalışan insanlar bana da normal gelmiyor ama başka insanların kendi paralarını nasıl harcadıklarıyla bu kadar ilgili olmak daha anormal geliyor bana. Sizin özelinizde değil genel tüm sosyal medyada bu konu hakkında yazılanlar için konuşuyorum.
Zaten hocam biz de ilgilenmiyoruz ne yaparsa yapsınlar 😊 burada konu açıldığı için muhabbetini yapıyoruz. Yoksa herkesin en iyi telefonu almasını en iyi arabalara binmesini ben de isterim. Mesele olmayıp alanlarla, olup sırf gösteriş için alanlar. Bu iki grup birbiriyle çok iyi anlaşır ama biz ikimiz bu sohbette bunları tartışırız 😁 keşke para ile statü göstermek yerine bilgi ile o statüye gerçekten sahip olmak anlayışını benimsemeye çalışsalar.