Sen toplam paranın %10'u kadarını telefona ayırıyorsan o adam da toplam parasının %10'unu telefon almaya ayırıyor, aranızdaki fark onun toplam parasının seninkinden daha fazla olması. Toplumlarda bu davranışın açıklaması çok kolay, tüketim ihtiyacı var lükslerin insana yaşattığı tatmin duygusu var ve bu tüm insanlık için geçerli. Sadece bizim toplumda geçerli olan ve mantıklı bir açıklaması olmayan tek şey insanların zenginleri boşa para harcayan salaklar gibi lanse etmeye çalışması
Hocam zengin de oldum yokluk da gördüm hiç bir zaman gidip en son çıkan telefonu almadım. Fakir de gereksiz yere harcama yapıyor zengin de. Şu an ki piyasasını bilmiyorum belirtilen 13pro nun. Bir ara 30kusur bin liradan satılıyordu. Bir telefon bana yemek yapıp, bulasigimi yıkayıp evimi temizleyip ütümü vs yapmıyorsa ben o parayı vermem. Zenginleri gereksiz yere para harcayan salaklar olarak görmüyorum ama maalesef öyle bir çoğunluk da var. Fakirler için de bu geçerli orta halliler için de. Tamamen statü yarışı, para göstergesi değildir. Sırf gözunuze hitap ediyor diye de verebilirsiniz o parayı. Buna kim ne diyebilir ama parası olmayıp o fiyatlara telefon alanın da aklına şaşarım.