Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler hocam

görüşlerin için teşekkürler hocam

Tarzımı yakaladığımı düşünüyorum, drill harici yapmayacağım.

10 yıllık sağlam bir dinleyiciyim forumda banlandığım sürede drille sarıldım.

Bu kadar ilgi göreceğini düşünmüyordum izlenmeler yükselince klip + feat + single her türlüsünü denedim fakat bir şeyler eksik

Spotify'da listelerdeyim youtube algoritmasında şarkılar dinlenmiyor.

Tekrardan teşekkürler yorumun için
Popüler bakmamak lazım aslında sanat olayına , kalıcılık istiyorsan kendine has bir kaç şey eklemen lazım , drill şuan sadece popüler bunun sebebi de genelde TikTok üzerinden o şarkılar ile video çekilmesi en basit örneği ise Çakal ve Lvl C5 sanırım ama Çakal son dönemde düşüşe geçti çünkü şarkılara birazda olsa anlamlı sözler eklemeye başladı. Kaba tabiri ile kadar çok saçma , birbiri ile sadece kafiyeli ama anlamsız söz yazar ve 3-5 marka geçirir giderseniz o kadar tutulur. Çocukluğumuzdan beri Hiphop kültürü ile büyüdüğümüz için çevremizde uzunca bir süre Ezhel ( Ais olduğu zamanlar ) , Pmc grubu üyeleri gibi insanlar oldu. Görünen ve paylaşılan şarkılardan çok daha fazla paylaşılmayan şarkılar ve bir çok emek olduğunu biliyorum. Benim naçizane tavsiyem , insanlara drill harici de birşeyler yapabildiğini göstermen olur. Protest , Underground , oldschool bir çok tarz var en azından aralara bunları da eklersen insanlar bak bunuda yapabiliyor der ve çok daha fazla kitleye ulaşırsın. Milyonlar dinlenmek ve anlık patlama yapmak istiyorsan da drill ile mutlaka büyük iki üç TikTok fenomenine reklam ver , bir iki senin şarkın ile videolar çeksinler nerelere geliyorsun sadece izle...