Bugün birçok yazılımcı arkadaşımın da mağdur olduğu müşteri tiplemesi için bu konuyu açıyorum ve sizlerden yorum/yardım istiyorum. Lütfen her detayını okuyun.
2 kişilik bir grupla tanıştıkhocalarımız bana bir video attılar ve bu sistemin benzerini istiyoruz dediler. Fiyat verildi anlaşma yapıldı. Daha ilk günden kendileri ne istediklerini bilmedikleri için sistem dahi tam olarak anlatılmadı. İstekleri topladık liste haline getirdik ve onayı alıp işlemlere başladık.
İlk günden
HOCAM SÖYLEMEYİ UNUTTUM DİL SEÇENEĞİ... gibi bir cümle ile karşılaştık. Önce
SÖYLEMEYİ UNUTTUM diyor daha sonra da
zaten söylemiştim diyor. Zaten söyledim dediği de "Elimizde hazır olan bir scripti almak istediler önce ona DİL SEÇENEĞİ FİYATI VERDİK." Dil seçenği konuşulmamış bir yazılıma daha sonra eklenecek bu özellik için EK ÜCRET talep etme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Açıklama olarak diyorlar ki bu tür sistemlerde DİL SEÇENEĞİ ZATEN HEP VAR. Bundan bana ne? Bu beni neden ilgilendirsin sen bana söyledin mi? Senin eski kullandığın sistemleri ben nereden bileyim?
Ayrıca arkadaşlar diyorlar ki attığımız videoda dil seçeneği mevcut. Ben videoda dil seçeneğini göremedim ama yine de biz yazılımcılara bir sistemin aynısı istendiğinde nasıl bir yol izlenir? Ya istenilen sistemin bir hazır LİNKİ atılır ya da istenilen özellikler liste haline getirilir. Bana atılan 1.5 2 dakikalık videodan ben sadece gördüğümü anlarım. Sistemin işleyişi arka planı alt yapısını nereden bilebilirim? Madem böyle iş yapıyorsun listeni hazırla ben bu bu bu özellikleri istiyorum de biz de ona göre fiyat verelim videodan ne görelim ne anlayalım? Ayrıca ben sana liste yaptığımda bu özellikler de var hocam bundan ibaret değil diye uyar bizi ekleme yaptır.
Ertesi gün
DAVET ET ÖDÜL KAZAN sistemi istiyor. REFERANS sistemi var ama bu ayrı bir ek sistem. EK ÜCRET talep ediyoruz çünkü bizden en başta istenen özelliklerden biri değil bu.
EK BİŞEY DEĞİL HOCAM İSTEDİĞİM İNSANLARI TEŞVİK ETMEK, SADECE ÖDÜL SİSTEMİ EKLEYECEKSİN! - Sizin SADECE dediğiniz işe biz 2-3 belki 5-6 saatimizi veriyoruz! Yine EK ÜCRET talep edince suçlu olduk.
Daha sonra işin başlangıcında FAİZ sistemi özelliği bana atılan videoda zaten varmış ben bunu YATIRIM yazdığı için normal para yatırma ekranı sandım (atılan videoda o sayfanın içeriği görünmüyor ne olduğu da görünmüyor ne işe yaradığı da görünmüyor. YATIRIM başlığından bunu anladım ama müşterilerimiz FAİZ SİSTEMİ olacak deyince tamam dedik bu bizim hatamız içeriği görmedik fiyat verdik altında kalmayalım. Bunu ekleyecektik.
Sistem bitmek üzereyken sistemde görev anlamında izlenecek olan videoları manuel olarak mı yükleyeceklerini sorduğumda videoların
benim tarafımdan yükleneceği konusunda anlaşma yaptığımızı söylediler. Israrla bunu kanıtlamalarını rica ettim. Hangi yazılımcı sistemi yazıp içeriğini doldurur? Yarışma scripti yazdığınızda soruları siz mi giriyorsunuz arkadaşlar? Adam diyor ki sistem zaten bunun üzerine kurulu video izleme üzerine kurulu biz anlamayız yükleme işinden siz yükleyin. Pardon ama basit bir VİDEO SEÇ KAYDET işlemini dahi admin panelden yapamayacaksanız bu admin paneli nasıl kullanacaksınız?
Hadi bunu da anladım ama ısrarla kanıtlayın dememe rağmen kanıtlayamayıp eski sohbetten kendisinin gönderdiği şu mesajı attı :
"100 TANE FİLM YÜKLESENİZ DE" ---- Evet en şaşırtıcı nokta da tam olarak bu
YÜKLESENİZ DE ifadesinde beni kastettiği için benim bu cümleden videoları kendimin yükleyeceğini anlamam gerekiyormuş

Ben burada söyledim zaten diyerek topu güzelce attı bize. Şimdi sormak istiyorum sizlere.
Ne yapsın bu gariban? Ne etsin? Aşağıda da konuşmalar var
LİSTEYİ ATIYORUZ!
EK İSTEĞİ KABUL EDİYORUZ
SÖYLEMEYİ UNUTTUM..... BEN HOCAMIZIN TÜM SİSTEMLERİNİ EZBERE BİLDİĞİM İÇİN AKIL EDİP DİL SEÇENEĞİNİ SAYMALIYDIM!! YENİ BİR EK İSTEK EK BİŞEY DEĞİL !!! TABİ BABAMIZIN HAYRINA ÇALIŞIYORUZ VE FİNAL ÇIKAR GÖSTER KISMI