Odaklanma problemini çokça yaşayan biriyim. O yüzden bu eksiğimi bildiğim için problemimin çözümüne yönelik çokça araştırmalar yapmışımdır, makaleler okumuşumdur. O yüzden şunu söyleyebilirim ki. Bir plan dahilinde gittiğiniz vakit odak sorununu çözebiliyorsunuz. Bunun için gündelik yapmanız gerekenleri plan dahilinde yazın. Bunun en iyi yöntemi yazı ile bir kağıda yazıp gözünüzün önüne bir yere koymak olacaktır ya da onu yapmanız için kendinizi şartlandıracaksınız.

Bunun için bir plana ihtiyacınız olacaktır. Bu planın da en iyi çözümü kendinizi bir yarışa sokmak olacaktır. Bu suretle bir süredir uyguladığım bir zamanlayıcı var ki gerçekten işime yarıyor. Şunu anladım. En iyi odak biçimi süre ile çalışmakmış Windows üzerinden keşfettiğim ( Evet daha yeni görüyorum ) saat uygulaması üzerindeki odaklanma oturumları adındaki planlayıcısını kullanmanızı tavsiye ederim. Benim yaptığım aslında bir nevi Pomodoro Tekniği. Bunu da araştırabilirsiniz ama dediğim gibi bir planlayıcı ile çalıştığınız vakit gerçekten odaklandığınızı göreceksiniz.

Telefonunuzu bir kenara bırakın, televizyonu kapatın ve kendinizle yarışa başlayın.

İyi çalışmalar dilerim.