Tecrübeli bir İnşaat Mühendisi ve Şantiye Şefi olarak bir kaç şey söylemek isterim. 2013 yılında mezun olduğumda bende bir inşaat firmasında Şantiye Şefi olarak işe başladım. Senin yazdıklarının birevir neredeyse aynısını yaşadım. Hatta 2 yıl boyunca çalıştım ama 3-4 bankaya borçlandım. Evliydim o zamanlarda ve hayat gittikçe zorlaşıyordu benim için.. Düşünün çalışıyorsunuz ama borçlanıyorsunuz. Her günüm berbattı ne diyebilirim ki.. Ta ki yurt dışından (Erbil'den) bana telefon gelene kadar. Şirketin CEO'su bizzat beni aramıştı. Uluslararası bir şirketten aranıyordum. Bana telefon üzerinden mülakat yaptı. Tabi ilk sorusu Kürtçe biliyor musun olmuştu bende evet diyince mülakat o şekilde devam etti. İlk kriteri sağladığım için diğerleri çokta önemli değildi onlar için tabi. Neyse Genel Müdür beni muhasebeye aktardı kalan tüm işlemlerini biz hallederiz dediler. Pasaport parası bile üzerimde yoktu. Adamlar sorun değil her şeyi zaten biz hallediyoruz dediler. Rüya gibiydi benim için Gerçekten de pasaportum ve yol işlemlerim dahi tüm masraflarımı karşıladılar. Beni, havalimanından özel araçla tank gibi bir ford jeeple aldılar. Adamların paçasından zenginlik akıyor baba. Allah razı olsun orada yaklaşık 2 yıl çalıştım. Bankalara olan o zamanın parası ile ki dolar 5.5 lardayken 200 bin TL ye yakın borcum vardı. Hepsini ödedim. Üstünede bir miktar parayla yatırım yaptım büyüttüm sonra evimi aldım. Tüm bunlar bana rüya gibi geldi. Hiçlikten hatta negatiften bugünlere geldim. Erbil deki şirket sayesinde Allah onlardan milyon kez razı olsun. Bence sizde erken pes etmeyin, özellikle yurt dışında bir iş arayın bulursanız orada değeriniz daha da iyi anlaşılıyor. Emin olun Türkiye'de çalıştığımda ustanın değeri benden kat be kat daha fazlaydı. Mühendis olduğumu zerre kadar hissedemiyordum. Maaşımı müteahhit verdiği için beni yaveri zannediyordu. Ve şantiyedeki kusurları onunla tartışamıyordum bile.. Ama Erbil'de bana özel şoför bile tahsis etmişlerdi. Kendi odam vardı ve şirket içi yemekli toplantılar felan muhteşem günlerim oldu. Dediğim gibi sakın pes etmeyin. Eğer bu mesleği severek seçtiyseniz sakın bırakmayın.