Kafanız estikçe tıraş etmeniz iyi değil, kediniz strese girebilir hatta hasta olabilir. Kedilerin tıraş edilmesi uygun değil aslında.
Mama faktörü çok önemli, kısırlaştırılmışsa kısırlaştırılmış balıklı kedi mamalarını tercih edebilirsiniz.
Ben daha önce bir çok kaliteli mama denememe rağmen yine de tüy dökümü oluyordu, en son bonacibo kısırlaştırılmış kedi mamasını aldım ve düzenli olarak onu kullanıyorum %90 oranında azaldı kedimde tabii her kedide durum farklı olabiliyor stres kaynaklı mı, mevsimsel mi , mamadan mı döküyor deneye yanıla bulmak gerek.
tavsiyem furminatör tarak alabilirsiniz tıraş etmek yerine onunla tarayıp tüyleri toplayabilirsiniz.
Veteriner tıraşı öneriyor. Tıraş olurken strese gireceği bir pozisyon yoktur. Tabiki bu kediden kediye değişir. Stresten olan dökülmeyi biliyorum. Dışarı çıkartınca avuç avuç tüy döküyor. Bonaccibo yu da sağ olsun her şeye saçma sapan yorum yapan insanlar yüzünden sadece yavruyken kullandım ve sonrasında cesaret edemedim. Cevabınız için teşekkürler.