işin hukuki boyutunu avukatlar daha iyi yorumlar.
ancak, son zamanlar anahtar kelime bazlı marka tescili yaptırıp sağdan soldan para talep eden dava açan tipler türedi.
öncelikle siz yüksek meblağlar harcayıp marka yaratırsanız bunun için sonuna kadar hukuk mücadelesini verir kazanırsınız.
ancak sadece anahtar kelime üzerinden marka tescil ettirip, hiçbir pr faaliyeti yürütmeden, hatta hiçbir ticari faaliyet göstermeden benim ticaretime zarar veriyor diye önüne gelene dava açamazsınız.
özetle sektörel ve coğrafi kelimeleri birleştirip marka yarattım. piyasayı domine ederim diye bir dünya yok. zaten ticaret mahkemelerinde bunun gibi zilyon tane dava ve örnek karar var.
Cevap için teşekkürler bahsettiğim konu 1 sektör için geçerli yukarı verdiğim örnekler markamın tam olarak anlaşılması içindi verdiğiniz örnek üzerine şuanki çalışmam 1 şirketim var 7 senedir faliyette googleda bu tür faliyetler artınca artık bana zarar veriyor bende elimdeki kozları kullanmam ve onları engellemem gerekiyor bunun bir benzer örneğini Malatya ilinde faliyette soktum google gerekli evrakları ileterek google reklamlarını bloke ettirdim birine yardımcı olmuştum şimdi kendi şirketimi korumam gerekiyor bahse konu sektör google reklamsız yürümüyor artık bu tip insanlar google yüklendikçe google da rakamları yukarı arttırıyor hem müşterimi çalıyor ( benim markam ile )hem benim daha fazla para ödememe sebebiyet veriyor