Dava açabilirsin ama çok meşaketli ve sancılı bir süreç. Bence ihtarname gönder firmaya daha iyi olur. Birde senin marka tescil ettirdiğin süreden önce faaliyete ise firma karşı marka davası da açabilir sana. Elin conisi almanyadan gelip benim markamı kullandı. Normal şartlarda gümrükten girmememesi lazım ürünün fakat sokmuşlar bir şekilde. Gümrük bilgi verdi bana sokmayın dedim ama sokmuşlar

sonra marka tescili olduğu halde bana dava açtılar. Sonuç kazandım davayı fakat adamı sitrese sokan işler.
100 lerce firma var markamı kullanan

Sizin markadan örnek veriyim
beyogluhosting ismini almışsınız siz adam beyoglunda firma ismi Metmet atademir şahıs firması gitmiş heryerde beyogluhosting diye kullanıyor kendi firma ismi o olmamasına rağmen onu kullanıyor popiler oldugu için
.com uzantılı domaine hiçbir yaptırımda bulunamazsın heleki senden önce açmışsa.
Senin markanı istanbulsu ise oda istanbulsu adı altında aynı sektôrde faliyet gösteriyorsa buna engel olabilirsin. Markanın amacı bu.
Fakat farklı sektörde hizmet gösteriyorsa senin markanın sektôr kodları haricinde yine bir müdahalede bulunamazsın.
domain ile benim işim yok domain onun olsun adamın firma ismi ahmet su ama istanbul su popiler oldugu için onu kullanıyor ve bunu yapan 100 lerce firma var