Sinyor_Ridak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar.

Yaklaşık 15-20 gündür yeni oluşturduğum sitem google amca da dizin başvurusu o kadar yapmama rağmen indexlenmiyordu en son 12-13. günlerde sitenin ana sayfası indexlenmişti.
Bu konunun sebebini gerek r10 üzerinde gerek farklı platformlarda araştırdım durdum en sonunda r10 da index api terimini keşfedip araştırmaya koyuldum sağolsun bir kaç üye parayla satmaya başlamış bile.
Google amcada bu terimi araştırdığımda Batuhan Durmaz adlı kişinin internet sitesine denk geldim bu konuda bilgi paylaşmış kendisi foruma üyeyse kendisine teşekkür ederim çünkü yaklaşık 20 gündür indexlenmeyen sitem indexlenmeye başladı
Elimizde bulunması gereken araçlar.
1.Google Arama Konsolu hesabı.
2.Google Cloud hesabı ( trial olabilir, herhangi bir başvuruda bulunmadığınız veya bulunduğunuz boş hesap olabilir )
3.İnternet

İlk olarak Google Cloud hesabı açıyoruz bu arama konsolu hesabımızla aynı hesap olursa daha iyi olur sürekli gir çık yapmazsınız.
Google cloud hesabımızı açtıktan sonra şu linke tıklıyoruz ; https://console.developers.google.co...ial=client_key
Ekrana şöyle bir görüntü gelmesi gerekiyor ;

Next diyelim sonrasında You are about to enable 'Indexing API'. şeklinde bir ekran daha gelecek, ona da next diyelim.
Sonrasında next dedikten sonra bir süre bekleyelim ve sol üst bildirimler kısmında bir uyarı gelecek ;

Tıkladığımızda bu ekranın gelmesi gerekiyor, Sonrasında bildirime tıklayalım ve ilgili sayfaya yönlenelim.
Sol tarafta ekrana IAM & Admin şeklinde bir sekme gelecek, onun üstüne gelelim sonrasında açılan pencerede Service Account kısmına tıklayalım.
Sonrasında gelen sayfada + Create Service Account diyip yeni bir hesap oluşturalım.
Gelen sayfanın görüntüsü şu şekilde olması lazım ;

Burdan formu doldurup Grant this service account access to project (optional) kısmına gelip Role kısmında Owner olarak seçimimizi yapalım.Sonrasında done diyip işlemi sonlandıralım.
Hesap bilgilerini girdikten sonra gelen ekran şöyle olması lazım ;

Şimdi Email kımsındaki email adresini bir yere not edelim, birazdan bize lazım olacak.Sonrasında Action kısmındaki 3 çizgiye tıklayıp Manage keys diyoruz.Create new key diyip Json seçiyoruz ve Create diyoruz, sonrasında json dosyası bilgisayarımıza iniyor bunu silmeyelim lazım olacak çünkü bizim api anahtarımız bu.
Sonrasında arama konsol hesabımıza giriyoruz ve ilgili mülkü yani internet sitesini seçip gelen ekran da sol altlarda Ayarlar kısmını göreceksiniz, Ayarlara giriyoruz.

Ayarlara girdikten sonra Kullanıcılar ve İzinler kısmı ekrana gelecek, ona tıklayalım ve sol üst tarafta Kullanıcı Ekle kısmı olacak ona tıklayıp daha önce kopyaladığımız index api mail adresine direkt sahibi olarak yetki verelim.
Yetkimizi verdikten sonra Api ile Arama konsolu arasında bağlantıyı kurmuş olacağız.
Sonrasında eğer internet sitemiz wordpress ise yönetim paneline girip Instant Indexing for Google eklentisini ( https://wordpress.org/plugins/fast-indexing-api/ ) kuralım ve aktif edelim.
Aktif ettiğimizde wordpress yönetim panelinin sol tarafında Rank Math ( eğer aktifte rank math eklentisi aktifse eklentiyi kurmadan direkt Instant Indexing for Google uygulamasını aktif edebilirsiniz ) kısmına gelip Instant Indexing sayfasına giriyoruz gelen ekranda Google Instant Indexing API Settings kısmına gelip daha önce indirdiğimiz json dosyasını yüklüyoruz ve google amcaya api üzerinden hangi kısımları bildirmek istediğimizi seçiyoruz.Sonrasında değişiklikleri kaydet diyip onaylamasını bekliyoruz.
Onayladıktan sonra aynı ekranda Console kısmına gelip google amcaya api üzerinden hangi linkleri bildirmek istiyorsanız onları ekleyin ve gönderin
Tüm işlemler bu kadar.
Sonrasında isterseniz cloud kısmına gelip apinin işleyip işlemediğini grafik ile görebilirsiniz.
Örneğin ;

Benim ilk 24 saatte bir çok sayfam indexlendi bu yöntemle.
İlk olarak bu yöntemi rehber olarak anlatan Batuhan Durmaz adlı arkadaşa teşekkür ediyorum.
Kaynak : Google Index API Nedir? Nasıl Kurulur? (Rehber İçerik) (batuhandurmaz.com)
Kendi internet sitesindeki rehberdeki fotoğraflar eski panellere ait sanırım, güncel panelin durumunu kendim fotoğraflayarak ve ufakta bir yorum ile konuda anlattım, Batuhan Durmaz adlı arkadaşımız eğer forumda üyeyse müsait zamanında kendi konusunu da güncel fotoğraflara göre güncellerse iyi olur düşüncesindeyim.

Herkese Teşekkürler.
Bilgiler için teşekkür ederim.Wordpress olmayan sitelerde herhangi birşey yapmak gerekiyor mu? İndexleme için.