kişi kendinden bilir işi derler. siz gördükleriniz sayesinde yırtılmışsınız tabiri caiz ise. buna pişmişsiniz demeyeceğim çünkü olumlu bir iyileşme değil bu.
gördüğünüz kötülükleri herkese lanse edemezsiniz. Ben de hatırı sayılır şeyler gördüm burada yazamayacağım türden. Sonra herkesi böyle sandım. Fakat yaşım gereği (doğum 1985) insanları tanıma metotlarımı değiştirdim ve aslında herkesin kendine has yaşantısı olduğunu gördüm. Benim gördüklerimi görme imkanı olup bunları görmemeyi tercih eden insanlar tanıdım.
Demem o ki siz gördüklerinizi hayatınıza girenlerden bağımsız bir yerde muhafaza edin zihninizde. İnsaları olduğu gibi kabul edin. Her şeylerini kurcalamayın. Önemli olan size karşı nasıl davrandığı. Tabii ki başkalarına karşı nasıl davrandığını da izleyin. Çünkü uzun vadede size de öyle davranacaktır.
Herkes geçmişinde hata yapar. Fakat çok azı bunlara dur der. Kendinize eziyet etmekten başka bir şey değil bu yaptığınız.
Ol deyince olmuyor elbette ama bunun olmasını sağlayın. Bir şekilde bunu sağlarsanız kafanız rahat eder.
Sizi aldatacak korkusu paranoyadır. Yarının kaygısı bugünün neşesini kaçırır. Mutluluk, birim zamanda keyif almaktan geçer. Eldekinin değerini bilip daha fazlasını istememekten geçer.
Benzer şeyleri yaşadığım için naçizane tavsiyelerimi yazıyorum.
Hayatımı bu paranoyadan önce ve sonra diyerek ikiye bölsem, sonraki kısımdaki mutluluğu ve kafa rahatlığını tarif bile edemem size.