Herkes farklı bir şey demiş ilk youtube kanalımı 2 boyutlu animasyon içerikle 2008 de açtım, ben ekleme yapayım.

- Youtube cidden farklı, yaratıcı ve kesinlikle bir insanın elinden çıktığı belli - büyük oranda eşsiz içeriklere pk açıyor.
- Müzik sahipleri content id alır eserlerine, yayınlanmasına izin verir herkes tarafından ancak çıkan reklam gelirleri ona gider. Bu yüzden telif çok ama çok nadir atarlar.
- Kendi müziklerini oluşturduğun ve slayt yerine farklı bir klip çektiğin kanal onay alırdı, yada eşsiz bir remixin.,
- Ancak bu kanal basit kendini tekrarlayan görüntüler ve senden daha önce yüklenmiş, başkasına ait müzik ve görsellerle dolu olduğundan pk açmayacaktır.
- Kanalını kapatmazlar sağlam bir bahane olmadan ancak bu içerik türüyle para kazanmana da izin vermezler.

Gelelim ana soruyaaaaaa, Nasıl para kazanabilirim yine de?
Bazı büyük partnerler içeriğe ait lisans iznini göstermeniz halinde size ait olmayan bir içeriklerin partnerinize girmek koşuluyla para kazanabileceğini vaad ediyor.
Belki bu bir lisans değil de müzik sahibinin rızası da olabilir, yada partnerin kendi insiyatifi... Çünkü para kazanacağına inanacağı bir kanalı güvenli bulursa alacaktır bünyesine biraz zor da olsa.
Bir süredir sahte de olsa telifsiz içeriklere sahte lisans izni almaya uğraşıyorum, örneğin: Norveçte yayınlanan ve başka hiçbir yerde yayınlanmayan bir dizinin türkçe altyazılarını hazırlayıp, türkçe bir isimle
ülkemizde yayınlayıp bu partnere lisanslı gibi gösterip para kazanmasını sağlamak. Gerçekten zor bir şey ama en büyük hayalim olan kapanmayan spam kanaldan vazgeçemedim hala bende

Diğer bir para kazanma yönteminde, affliate marketin, video üzerine kendin ver ürün sat. Ticaret iyidir, başkasından veya başka bir yerden reklam alamazsan bile, bu şarkıları düzenleyip tek bir usb ye koyabilir ve cüzi bir miktarda fiyatla almak isteyen izleyicilere satabilirsin belki?