Merhaba,
Genel baglamda bilgi vereyim daha sonra sorularınıza cevap yazayım.
Öncelikle geçmiş olsun.
Orijinal iphone ekranları berlirli bir basınçla ve çift taraflı bantımsı bir yapışkan madde ile yapıştırılırlar. Bu tarz bir sabitleme telefona gelen darbelerin emilimini attırıp telefonun daha üzün süre kırılmadan hasar almadan çalışmasını sağlar. Ek olarak kullanılan malzeme yüksek standartlardadır. Bu fiyatını etkiler.
Ekranın kalitesinden eminsek, Apple telefonların ekranları değiştirildiğinde aynı durum uylanmazsa ki türkiyede vidaları bile çalar olmuşlar.. Eğer tanımadığınız biryerse kafalarına göre 1 2 vida eksilterek çakıp geçiyorlar sonra siz masaya bırakıyorsunuz içerden kırılıyor ve sonra sorunların ardı arkası kesilmiyor.
Yan sanayi adı altında üretilen ürünlerin dokunmatik denilen pleksi tür camlarının kalitesi ve ona monte olan lcd'nin türü ve kalitesi durumu belirliyor. O yüzden hangi kalitede ekran aldığınız önemli çünkü yan sanayidede kalite var =)
Olasılıkları yazıyorum
1- Fabrikasyon bir sorunda olabilir aldıgınız yere götürüp baktırın.
2 - Yan sanayi oldugu için kalitesi çok kötüdür en ufak bir darbede içerden hasar almışsa dokunmatik bozulmuştur.
3 - Kablolar doğru oturtululmamış olabilir hatta ekran kablosunu anakarta bağlayan kabloları tutan koruma demiride doğru sabitlenmemiş olabilir.
4 - Dokunmatigin pil ile hiç bir alakası yoktur. Anakarta bağlantı yerleri dahi farklıdır. Pil servis diyorsa zaten extra pilinizide değiştirmeniz gerekiyor. Şişme yapıp yapılmadığına bağlı olarak.
Benim önerim imkan var ise telefonu tamir ettiginiz yere götürüp gözünüzün önünde işlemleri yapmasıdır.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, ekranın kalitesinden çok emin değilim açıkcası telefoncuya gittiğimde yan sanayi bu fiyat, camı değişmiş orijinal ekran bu fiyat , sıfır ekran bu fiyat diye seçenek sundu zaten bende bütçeme göre yan sanayi ürünü tercih etmek zorunda kaldım , telefonu yanımda açtı ekran değişimi gerçekleştirdi dediğim gibi olunca bi arkadaşım pil salığında yapabilir gibi bir şey dedi benimde kafama o takıldı o yüzden grupta bilgisi olan arkadaşlara danışmak istedim.
ilk başladığında gidip geliyordu 1-2 gün önce şu an tamamen telefonun dokunmatik özelliği gitti