Konuştuğum avukatla benzer bölümünü yazayım ev satın aldım içeride kiracı var sözleşmesi devam ediyor. Ancak satılmadan önce kiracıya bilgi verildi ve kiraci çıkacagını taahüt eden belgeye imzada attı.
Bu arada bende kiraciydim eve ben gezeceğim için çıkmasını istemiştim zaten.. Kiraci imzayı attı ancak pek tekin insanlara benzemiyorlardı bende içimin rahat etmesi için avukatımla konuştum eğer imza attığı halde çıkmaz ise bizi bekleyen nedir.
Sonuç ;
1- Kiracı çıkmaz evde oturacağım diyorsa mahkemenin sonuçlanması 6 ay sürüyor. 6. Ayda bilemediniz 8. Ayda %99 çıkartırız.
1.1 - Bu süreçte mahkeme masrafları 6 ila 8 bin tl tutuyor. Ev sahibi öder. (Ocak ayında)
1.2 Mahkeme sonuçlandığında eşyaların taşınması var bunun içinde devlete bi 2 bin tl daha öder ev sahibi. toplamda 10 bin tl civari bir rakam öder artı almadığı kiralarda cabası.
Bende nasıl yani dedin ee ev sahibiyim mahkemeyi kazandım ben mi ödeyeceğim hepsini ?
2 - Eğer kiracının sabit bir mülkü varsa haciz davası açacağız ordan tahsil edeceğiz. Onunda süreçleri var =)
Avukatım: efendim bu yolu umarım izlemeyiz kiracı çıkar eğer çıkmaz ise maalesef durum bu şekilde demişti. Ancak kiraci başka ev bulup zamanından önce terketmişti.
Eğer ki imza size ait değilse yaslanın arkanıza =)