Merhabalar,
Öncelikle bir psikolog ile görüşmeni öneriyorum. Türkiye’nin içerisinde bulduğu durumdan dolayı maalesef 10 kişiden 6-7si sizin gibi. Aslında bakarsanız kimsenin sizden farkı yok ama anlayabildiğim kadarıyla sizinki çok ileri boyuta gelmiş. Hayatınıza aldığınız kişi sizin tatiliniz olmalı ve elbette onun içinde aynı şekilde. Korkarım ki bu şekilde durum tatil değil çekilmez bir hale gelir.
Çekinecek, utanacak bir durumda yok. İşin ehli insanlardan yardım almak sizi rahatlatacaktır ve belki de ilişkinizin kurtulmasına yardım sağlayacaktır. Üstelik bu şekilde sizin yaşamınızı normal standartlarda (zihinsel olarak) yürütmeniz de çok zor.
Ben size herkese güvenin demiyorum ancak şu soruya cevap aramanızı öneriyorum: hayatımda ki kişi bunu hak ediyor mu? Terazinize bu soruyu koyduğunuzda neresi ağır basıyorsa ona göre hareket edebilirsiniz. Güven hemen olmaz; zaman ister, emek ister yani ister de ister. Ancak güven kolay kaybolur ve geri gelmez. Karşınızdaki kadın bunu kaybettiyse zamanınızı boşa harcamayın. Bakın bir insanın hayatımdaki en değerli şey zamandır, başka hiçbir şey değil. Kimseye zamanınızı boş yere harcamamanızı şiddetle öneririm.
Çok uzun yazdım farkındayım, umuyorum faydalı olabilmişimdir. Sormak istediğiniz soru olursa özelden cevap verebilirim, bazen tanımadığımız biri ile konuşmak da sizi rahatlatacaktır. Yine de bir psikolog (ilişki terapisti) ile görüşmenizde fayda görüyorum. Selamlar, sevgiler.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Tanıdığım bir çok pskologun durumu benden kötü ama yazdıklarınızı yabana atmıyorum.