yatırımdan kastınız nedir?
para kazanmak mı?
kripto da altın da 2000 lirada size kazanç sağlamaz.
milyonda bir belki üç beş bir şey atar ama bu kazanç değil şanstır.
kazanç için sizin yatırımdan kastınız önemli.
genelde paranın değerini koruması ve değerinin artması karıştırılır.
2000 liralık altın alıp beklerseniz paranızın alım gücü güncel hali ile kalır. 2000 lira altın alıp altın yükselince bozdurup altın düşünce tekrar alırsanız 2 gram olan altınınız 2.2 gram da olur 2.5 gram da. Fakat tutar küçük olduğu için kazanç da küçük olur. Bakın kazanç diyorum zira burada kazanç elde edersiniz, paranız değer korumaz. 2000 liraya 2 gram altın aldığınızda beklerseniz 2 gram hep 2 gram kalır. FAkat doğru yerde girip çıkarsanız gramınız yükselir. Değer de yükselirse kazanç elde edersiniz.
Aynısı BTC ve bazı istikrarlı coinler için de geçerlidir. Bitcoin ile ilgileniyorum ben de 1 yıldır. Kazanç elde ettim. Fakat 50.000 yatırıp 200.000 beklemedim. 3 bin 5 bin üzerine koyunca btc miktarını arttırdım. En son TL cinsinde 420.000 gibi son satış emrim gerçekleşti. Her halükarda BTC miktarımı arttırıp satarak kazanç elde etmiş oldum. Kaldı ki bunun aynısı altında da geçerli. Her iki araçta kazanç elde ettim. Bu her zaman böyle olmasa da sabırlı ve akıllı hareket edildiğinde kazanç getirilebiliyor.
2000 TL'nin az bir tutar olduğunu ve bu yatırım araçları ile getirisinin kısa vadede az olacağını bilmekte fayda var.