Merhaba arkadaşlar,
Kedim gece doğurdu. Ofiste beslediğimiz için gece yoktuk. Aslında doğum belirtileri verdiğine yanında kalmayı planlıyordum ama hiç sancısı gelmiş gibi davranmıyordu. Sabah geldiğimde doğumu bitirmişti.
Lafı fazla uzatmadan yavrulardan birinde bir sıkıntı vardı. Zaten 2 tane doğurmuş. Sırt kısmından kalça kısmına doğru bir yara var ve arka ayakları tutmuyor sürünmeye çalışıyor. Veterinere anlattım durumu getir bir bakalım dedi. Ayaklarını sıktı falan hiç sesi çıkmadı. Omurilik bölgesinde olmuş yara bir de. Nasıl olduğunu da tahmin edemedi sıkışma ile olacak iş değil zarı yalarken yaşanmış olabilir dedi.
Şu aşamada yapacak bir şey yok anne sütü ile beslenmeli. Yaraya batikon bile sürsek anne kabul etmeyebilir o yalayarak iyileştirecek dışlamaması önemli dedi.
Böyle bir durum başınıza geldi mi? Tamamen hayat şansına bağlı hayvanın anne sahiplenir iyi beslerse ayakları düzelebilir düzelmeye de bilir %50 %50 bir durum dedi.
Üzüldüm de açıkçası. Bir kere çiftleşmesini istedim doğasını bozmayalım diye ama keşke kısırlaştırsaydım böyle olacağına diye de kendime kızdım.
Veterineri dinlemek en mantıklısı elbette ama belki böyle bir durum başına gelen olmuştur ya da aramızda veteriner vardır. Ekstra takviye vermeye gerek yok hayvana dedi. Belki ekstra bir tavsiye gelir.