Arkadaşlar selam, 20 yaşındayım. Ancak kendimi 35-40 gibi hissediyorum. Gerçekten çok yorulmuş hissediyorum. Maddi ve Sağlıksal olarak bir sıkıntım Allaha şükür yok, hayata doğuştan ailem gereği 1-0 önde başladım diyebilirim. ama manevi ? Her şey maddiyat mı ? Elbette ki değil, şuan ki ülke şartları gereği büyük bir kısmı olsa da tamamı değil. Kendimi sebepsiz çok kötü hissediyorum. Bu bir süredir böyle, hiçbir şeyden keyif almıyorum. Yaptığım hiçbir şeyden tat almıyorum. Neden böyledir bilmiyorum ama özellikle vurguluyorum sebepsiz depresyondayım. Sürekli keyifsizim. 1 Sene öncesine kadar orta derece majör depresif bozukluğu ve psikoz tanısı koyuldu. Tedavi oldum ilaçları 6 ay önce bıraktım. İyiydim, ancak şuan değil. Bazen i-ntih-r’ı bile düşünüyorum. Asla böyle bir şey olmasa bile, neden olmasın diyorum ? Belki evet siz “ Ne istiyorsun kardeşim, paran var sağlığın yerinde daha ne istiyorsun “ diyebilirsiniz. Ama lütfen demeyin gerçekten göründüğü gibi değil. Çok zor zamanlar geçirdim çok zor şeyler atlattım ve psikolojik olarak beni çok yıprattı. Uykusuz gecelerimi bir ben bir de Allah bilir. Şuan ki durumum hiç iç açıcı değil. Hiçbir şey yapasım yok, yataktan çıkamıyorum. sebepsiz gibi gozukebilir (birinci delirtici sebep) ama degil (bu ikincisi)... belki cag ve sistem hastaligi olabilir (bu da olabilecek en kotu son darbe)... tipki sebepsiz (oznesiz) yorgunluk, siddet, depresyon, ofke, panik, endise gibi.. Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Belki konuşmak iyi gelebilir.
Burada kimse senin ne yaşadığını uzaktan yakından anlayamaz.
Bizim insanımıza depresyon deyince sıkıntılar üst üste geldiği için bunalmak zannediyor.
Majör depresyon demek beyin kimyan ağır şekilde bozulmuş demektir.
Bunu ilaçsız düzeltmek neredeyse imkansızdır ve bir doktora gidip ilaca başlamadığın sürece durumun daha da ağırlaşacak.
Burada verilecek bilgisiz önerilerin hiç birini dinlemeyeceksin.
Atman gereken 2 adım var.
1) Hemen bir doktora gidip durumunu anlatıp daha önce kullanıp fayda gördüğün bir ilaca başlaman lazım. Öncelikle beyin kimyana acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Hayatında herşey iyi giderken, hiç bir ciddi sorunun yokken kendini dünyanın en mutsuz insanı gibi hissetmeyi normal insanlara anlatamazsın. Bu beyin kimyanın yanlış çalışmasından kaynaklanıyor. Hiç bir sorun olmasa da acı çekiyormuş hissine sahipsin. Bu hissi ancak beyin kimyana müdahale edecek ilaçlar ile giderebilirsin. Sana sosyalleş, gez, tatil yap gibi öneriler verenler çıkacaktır, zaten depresyonda olmak bu önerileri yapamama halidir. İlk önce bir doktora başvur psikoz teşhisi çok önemli. Psikoz ağır bir ruhsal hastalık halidir ve gezerek tozarak geçmez. Doktora bir kez gidip bırakma. İlk etapta aylık sonra 3 aylık herşey iyi giderse 6 aylık kontrollere giderek kendini 2-3 sene kontrol altında tut.
2) İyi Hissetmek (yeni nesil duygu durum tedavisi) isimli David Burns kitabını alıp baştan sona okumak ve kitapta verilen ödevleri aynen yapmak. Özellikle el yazısı ile kitapta belirtilen listelemeleri bir günlük tutarak yazılı olarak uygula. İnsanın düşünceleri ve duyguları bir birini etkiler. Kötü düşünmek depresyona ve kötü hissetmeye neden olur. Kötü hissetmek de kötü düşünceleri çağırır. Bu sarmalı kırmak için kötü düşünceleri nasıl kırabileceğini öğrenmen lazım. Düşüncelerini yönetmeyi öğrenirsen hem ilaçlar daha etkili olur hem de ileride terar bu sarmala girme ihtimalin olmaz. Yazarak ve listeler yaprak düşüncelerini yönetmek çok önemli.
Bu 2 önerimi ciddi şekilde uygula. 3 aya kalmadan mutlu bir adam olarak entry açacaksın.