Kardeş bu korku herşeyde olur ama şunu bil emek zaman verdiğin ve üzerinde ugrastiginda kesinlikle başarıya ulasiyorsun . Bunu yaşayarak tecrübe etmelisin, iyi veya kötü.
Emek vermek şu dünyada en güzel nimetlerden birisi, rabbim emek vereni görüyor yoluna sokuyor her şeyi liseyi okumamıştım askere gittim amcam gil senin çocuk da ne liseyi okudu ne bir şey yaptı bi askerliğini yapıyor demiş siz misiniz dedim onu diyen 6 ay için de bitirdim liseyi mezun oldum aldım diplomamı elime şimdi üni için uğraşıyorum
Yıllar önce aynı şekilde başlamıştım. Kimsenin dediklerine bakma bildiğin yoldan yürü. Şuan benden iyisi yok onların gözünde
Süreç tam da böyle olacak, başarı olunacak ve örnek verilen sen olacaksın
Benzer durumdayız, ailem sağolsun pek çok şey de arkamda olmadılar. Endişeye gelince, dünyanın en iyi girişimcisi bile yeni bir işe girişeceği zaman endişe eder, ne demiş büyük bir adam "Hayallerin seni korkutmuyorsa, gerçekleştirmeye değer değiller demektir."
Sizi geçtiğimiz günlerde gözlemledim sizde çok başarılı bir insansınız hocam para için değil birilerine güzel hizmet vermek için çabalıyorsunuz, tebrik ederim sizleri de. Evet hocam tamda o şekil, birini çok severken bile kaybetmekten çok fazla korkuyor insan istemsizce işin içine hayaller giriyor çünkü bende ki durumda tam bu kaybediş korkusu. Emek vermeyi severim ve şimdiye kadar girdiğim ne kadar iş varsa günler aylar sonra ısrarcı şekilde arayıp geri çağırmışları vardır çünkü bir işe başladığımda gerçekten o parayı hak etmeyen bir iş bile olsa sonuna kadar kendi içimde hak ettiğimi düşünene kadar çabalarım köşeye çöküp yorgunluktan ağalayacak dereceye gelmişliğim çok vardır, akşam garsonluktan çık gece hale git tır boşalt çoğunlukla hayatım böyle geçti tempolu ailem de bunu çok iyi biliyor ama sanırsam onlar da başaramam değil de kendimi güvene almamı sağladıkları için yapıyorlar.
Türkiyede emeklerinin karşılığını hiçbirzaman alamazsın.
Ölücü , Yobaz , kemgöz , Yabani kitlenin yanı sıra devlet baba da üzerine çöker.
marketten aldığın ekmeğin bile hesabını tutarsın.
O kadar haklısınız ki en son çalıştığım fabrika 7k maaş veriyordu başta herkes görev yerinde olacak kimse başka yerlerde çalışmaya kalkmayacak dendi iş güvenliği 1 ay sonra bi baktık fabrikanın için de o buraya bu oraya ne olduğunu sapıttık yapacaksın edeceksin zorundasın gibi şeyler denmeye başlanınca sözleşmemi yenilemişler çıkıp imza atmadım insan kaynaklarına ekip lideri geliyor sürekli yukarıdan mail atıyorlar bir sen kalmışsın git imzanı at uzat sözleşmeni diye pat pat söyledim değ dediğinizde giden kuklanız değilim milleti 2 kişiden aşağı çalıştırmayıp 6-7 aydır canımı çıkarttınız gösterdik bi kere tek başımıza 2 kişilik iş yapacağımızı eşek yerine koydular gelen bindi giden bindi