Hocam ben derece yapmayı düşünüyorum, en kötü ihtimalle ilk 750 içerisine girmem gerekiyor.
Dereceyi bu girdiğin sınavda niye yapmadın

İstedikten sonra yapılmayacak diye bişey yok ama oraya gidince kırılmasın hevesin. Bi arkadaşın, hoşlandığın bi kız bile dağıtır yeri geldiğinde o hayali.
Bilgisayar programcılığı mezunu ve dgs ile mühendisliğe geçmiş lisans son döneminde biri olarak şunu söyleyebilirim ilk sene okul derslerine aban notlarını yüksek tut. Hatta yaz okulunda da 3 ders al yüksek not al.ilk sene Hafif bak dgsye bayma kendini günde 1-2 saat yeterli. Ama 2. Sene hem okul hem dgs ye komple aban 1 yıl dişini sıkarsın ama sonunda istediğini alırsın. Dgs de sadece matematik değil Türkçede çözmek gerek 1 puan 1 puandır o tarafı boşlama.
1k Marmara vs gibi hedeflerin varsa fazla arkadaş edinme cafelerde vs fazla takılma sonunda üzülen sen olursun.
son olarak inşallah kazanırsın istediğin yeri fakat tercih yapmadan önce hangi okul ne kadar dersini sayıyor iyi kontrol et. Bazı üniler olur senin müfredatına bakar 20 dersini sayar bazısı olur 10 bazısı olur 4 dersini sayar.
2 yıl okuyup yanlış tercih yüzünden üstüne 4 sene daha okuyup 6 yılda bitirme

En az 15+dersini sayması gerek okulun ki 1.5 yıl silinsin en azından. Lisansta yaz okullarında 3 er ders alıp kesinlikle ders ver 6 dersten yarım dönemini kısaltırsın. Bunları söylüyorum çünkü dgs ile okuyan adam içim önemli olan tek şey zamandır.