hocam günde 300 kalori imkansız. insan zaten hiçbirşey yapmasa günde 1000-1500 kalori vücut fonksiyonları için harcıyor, rakam dogru olmayabilir ama mertebe olarak 300 kalori ile yaşayamazsınız ki =) o nedenle size diyetisyen 1930 kalori alın demiş. yani siz yataktan çıkmasanız bile vücut xxxx kalori harcıyor, bir yanlışınız var bence. .
ayrıca sadece saydıgınız şeylerle besleniyor ve bir vitamin takviyesi almıyorsanız, o sizi yaşatır ama süründürür, bir defa çok ciddi verimsiz yaşarsınız, muhakeme yeteneğinizden tutun da fiziksel kabiliyetinize kadar. 4-5 aya kalmaz ciddi sağlık sorunlarınız çıkabilir. örneğin B vitamininiz bir kritik seviyeye düşer mesela, vücudu öyle bir patlatır ki neresini toparlayacagınızı şaşırırsınız.
şuan sağlıksız kilo vermenin diplerindesiniz, uyarmak istedim, 1 ay bir süre değil, vücut telafi eder ama o düzeni uzun tutmayın derim
öncelikle kalori olayına googledan baktım hocam,ne kadar bilmem.mesela günde 4 salatalık yiyorum,google a sordum 1 salatalık kaç kalori diye,o şekilde hesapladım.
dedigim gibi benim amacım kilo vermek degil hocam,kilo verdigimi sonradan farkettim.havalar ısındıgı içinmidir nedir,iştahım yok bu aralar.ben hiç acıktım,gidip yemek yiyeyim diyen birisi olmadım.canım bişey çekerse,onu bulursam yerim yoksa başka bişey yemem onun yerine.mesela sabah uyandıgımda bugün ne yesem diye düşünüp,tüm gün karar veremeyip aç yattıgım çok olmuştur.bu şekilde 3-4 gün agzıma tek lokma yemek koymadan yüzlerce defa aç oturdum daha önce yani.
bu ara dedigim gibi sadece salatalık,domates,kaynamış yumurta yada yogurt çekiyor canım.ama ben de,söyledigin gibi bunun sorun olacagını düşündügüm için bu listeyi haftada 1-2 kez zorla bozmaya karar verdim.geçen hafta mesela pogaça yaptım,mercimek çorbası yaptım.bu hafta tatlı ve çigköfte ekledim.yine beslenme agırlıgım saydıgım o şeylerde yani günde 300 kalori alıyorum,ama 3 günde 1 normal yemek yemeye başladım zorla.kendimi zorlamazsam rahat 6 ay bu şekilde giderim,iyi biliyorum bunu.bu yüzden olabildigince zorluyorum.derdim kilo vermek olsa,bu ekstraları zorla yemez ve 6-7 kiloyu çok rahat vermiştim.ama dedigim gibi sorun iştahımın olmaması malasef.