PowerKing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece mekikle olacak iş değil. Bir hareket listesi hazırlamıştım, çok etkili. Fırsat bulursam konu açarım.
beklerim hocam beni de etiketlemenizi

fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

ben de son 1 ayda 70 küsürden 66.5 kiloya düştüm hocam,bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki göbektede az da olsa küçülme oldu gibi sebebide bu dediginiz kalori açıgı olabilir.

bi diyetisyen arkadaşla görüşmüştüm ayaküstü,günde 1930 kalori alman gerek demişti.son 1 ayda agırlıklı olarak günde 3-4 salatalık + 1 domates + 1 kase yogurt ile besleniyorum ve rahat bi 4 litrede su içerim zaten.aslında kilo verme amaçlı degil,sıcaktan dolayı serin yiyecekler ilgimi çekiyor sadece.

neyse işte şimdi baktım googledan ; günlük aldıgım kalori 300 dahi etmiyor...1930-300 =1630 kalori,günlük kalori açıgı oluyor yanlış anlamadıysam o zaman.bendeki bu 3,5 kilo azalma sebebide bu demekki...
hocam günde 300 kalori imkansız. insan zaten hiçbirşey yapmasa günde 1000-1500 kalori vücut fonksiyonları için harcıyor, rakam dogru olmayabilir ama mertebe olarak 300 kalori ile yaşayamazsınız ki =) o nedenle size diyetisyen 1930 kalori alın demiş. yani siz yataktan çıkmasanız bile vücut xxxx kalori harcıyor, bir yanlışınız var bence. .

ayrıca sadece saydıgınız şeylerle besleniyor ve bir vitamin takviyesi almıyorsanız, o sizi yaşatır ama süründürür, bir defa çok ciddi verimsiz yaşarsınız, muhakeme yeteneğinizden tutun da fiziksel kabiliyetinize kadar. 4-5 aya kalmaz ciddi sağlık sorunlarınız çıkabilir. örneğin B vitamininiz bir kritik seviyeye düşer mesela, vücudu öyle bir patlatır ki neresini toparlayacagınızı şaşırırsınız.

şuan sağlıksız kilo vermenin diplerindesiniz, uyarmak istedim, 1 ay bir süre değil, vücut telafi eder ama o düzeni uzun tutmayın derim