bcsbilisimcom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başkanım bende dünyaları yerim ama kilo alamam. Oldum olası hep sabit 70-75 kilo arasındayım. Uğraşıyorum ama kilo alamıyorum
2 yıl öncesine kadar bende böyleydi.4 kişilik yemek yerdim,tüm gün elimde bişeyler olurdu yani hiç boş durmazdı agzım.ve kilom 60 yoktu...2 yıl önce bazı şahsi sorunlar yüzünden işi gücü bıraktım,yemeyi bıraktım,çok çok mecbur degilsem evden dışarı adım atmaz oldum,tam o zamanlar covid olayı çıktıgı için çokta sorun olmadı tabi.tüm gün evde oturup dizi izledim,oyun oynadım.ve yemek sayım günde 6 ögünden 1 ögüne düştü,eskisi gibi 4 kişiligi bırak 1 kişilik dahi yemez oldum.o 1 ögünüde günlerce yemedigim oldu hatda,3-4 gün aç oturdum bazen yani.sonuç ne peki?kilom 70e çıktı + tamamı göbekte ama son 1 ayda kilo verdim,66.5 oldum şuan...

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru tespit neredeyse aynısını yazacaktım.!!

Kalori açığı veripte, veremeyeceğiniz kilo yok!

TDEE niz 2500 ise, 1500 kalori alırsanız günde, 1K kalori açık olur. haftada 7000Kalori yapar buda 1 KG demek neredeyse. Ayda 4 KG. 2 AYDA 8KG.

Ayrıca 4 LİTRE su içerseniz ödem atar ve yağ yakımınız hızlanır. derinizin altında su yatıyor şuanda biraz ort 1 gr karbonhidrat 4gr su tutar.

Karbonhidrat kesin + 4 LT su + Kalori açığı + spor olursa ayda 6 kg gidecektir. Tabii ki doktorunuza danışın bir sağlık sorununuz varsa.
ben de son 1 ayda 70 küsürden 66.5 kiloya düştüm hocam,bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki göbektede az da olsa küçülme oldu gibi sebebide bu dediginiz kalori açıgı olabilir.

bi diyetisyen arkadaşla görüşmüştüm ayaküstü,günde 1930 kalori alman gerek demişti.son 1 ayda agırlıklı olarak günde 3-4 salatalık + 1 domates + 1 kase yogurt ile besleniyorum ve rahat bi 4 litrede su içerim zaten.aslında kilo verme amaçlı degil,sıcaktan dolayı serin yiyecekler ilgimi çekiyor sadece.

neyse işte şimdi baktım googledan ; günlük aldıgım kalori 300 dahi etmiyor...1930-300 =1630 kalori,günlük kalori açıgı oluyor yanlış anlamadıysam o zaman.bendeki bu 3,5 kilo azalma sebebide bu demekki...