AYJANS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yoğun bir sivilce yoksa eğer cilt tipinize uygun bir temizleyici alıp sabah ve gece yıkamanızı öneririm.
Sabun önermem. Bol bol su için. Zamanla kendiliğinden azalacaktır.

Krem felan hepsi boş, yarardan çok zararı oluyor. Yüzüme sürmediğim ilaç, krem kalmadı benim.

Eğer sivilce yoğunsa ve geçmiyorsa tek kalıcı çözüm Roaccutane. 9 ay kullandım 1 tane bile sivilce kalmadı ve çıkmıyor. Fakat kullanımı biraz ağır ve zahmetli. Her ay tahlil felan gerekli. 1-2 haftalık iş değil yani. En az 6 ay gerekli.
En doğru öneri bu. Cilt tipinize uygun bir jel alın, sabah-akşam yıkayın. Ben de aynı şekilde Roaccutane tedavisi gördüm. Fakat karaciğerim üzerinde olumsuz etkilerini hala hissediyorum. En iyisi doktora danışmanız hocam.

Artık sivilce çıkıyor mu? Neredeyse hiç çıkmıyor. Aşırı derecede yağlı ve dengesiz beslenmedikçe bir sorun olmuyor. Ama öyle beslendiğimde enteresan bir şekilde popomda sivilce çıkıyor artık, yüzümde hiç çıkmıyor.

Ben n'apıyorum artık? Yalnızca akşamları yatarken yüzümü 4 yıl önce doktorumun önerdiği jel ile yıkıyorum o kadar. Dört yıldır hiç başka bir şey denemedim, sürmedim. Benim aşırı mı aşırı yağlı bir cildim vardı bu arada. Şimdi dengelendi.

Bu tedavi yağlı ciltler üzerinde daha iyi sonuç veriyor. Cildiniz yağlı mı değil mi, karma mı, bunları öğrenmeniz gereken. Eğer kuru bir cildiniz varsa ve limon gibi alkolik ve pudra gibi aşırı kurutucu şeyleri karıştırıp yüzünüze sürmek sizi mahvedebilir hocam. Dikkatli olun!