batuhandav adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elbette bir yerde çalışacağın zaman diplomaya bakıyorlar ben bunun aksi bir şey söylemiyorum zaten, ayrıca benim elde ettiğim başarı ya da bilgi birikimi niçin şans oluyor? onu da anlamadım.
Her ne alan okursa okusun kendini geliştirmediği sürece elinde olan tek şey diploma olur aksini iddia edebileceğinizi düşünmüyorum
Dostum beni yanlış anlıyorsun bilgi birikimin için şanslısın demiyorum, bu bilgi birikimini gösterebileceğin bir yerde staj yaptığın için şanslısın. Yoksa başvurduğun yerler gel bi bakalım seni deneyelim demez diplomana bakar ona göre karar verir. Sen mezun olmadan staj yaptığın yerde kendini ispatladığın için sana iş teklifi etmişler.

Ne demek istediğimi stajın bitip oradan ayrıldığında ve diplomanı eline aldığında iş ararken anlayacaksın.

Ayrıca mesela buradaki kurumsal şirketler tershanelerle çalıştığı için elektrik elektronik mühendisliği mezunu değilsen istersen 20 yıllık tecrüben olsun kesinlikle kimse seni işe almaz net olarak söylüyorum. Çünkü tershanelerin belirli kuralları vardır o belge olmak zorunda.

12 yıldır elektrik ustası arkadaşım var piyasada çalıştı hep buradaki şirketlerin hiçbirine aldıramıyorum. Şimdi özel bi kurstan elektrikçi sertifikası almak için uğraşıyor.