aynısını ben yaşadım. sol şerittekinin soldan gitme zorunluluğu yok diye biliyorum. bu yüzden ben de tutanak tutturdum haklı bulundum.
sağımdan sola dönmeye çalışan araç benim tamponu almıştı. araçtan inip yanına gittim, sen ne yapıyorsun burada herkes sola döner dedi kendisi ben de onu duyunca polisi aradım iletişime müsait biri değildi belli ki. benim evim ileride, ben sola dönmek zorunda falan değilim. sadece sağa dönemem. düz giderim ya da sola dönerim o pozisyonda. eğer sinyal vermişsem de döneceğimi bildiririm. "o sinyal verdi, beni yanılttı, o yüzden vurdum" diyemezsiniz çünkü takip mesafesi kuralı ile çelişir bu durum.

yeni her halükarda bu resme göre haklı görünüyorsunuz. tabii işin içinde diğer detaylar eklenirse ne olur bilemem. sizin orada düz gitme hakkınız var. sağınızdaki araba sola dönemeyecek pozisyonda çünkü şerit değiştiriyor ve üzerinize kırıyor. her açıdan tutarsız ve mantıksız. genelde de hatasını üzerinize yıkmaya çalışırlar. kendisi sola dönecekse sol şeride girmiş olması gerekirdi. ama o sizin düz gitme hakkınızın olmadığını iddia ederek bunu unutturmaya çalışıyor olabilir.
hnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
düz gidecekseniz ikinci şeritte olmanız lazım diye biliyorum