çıkılmak istenilen kelime nedir? firma ismimi sitenin kendisi mi? maps 'da mı sıralama almak istiyor?
1 site üç şube şeklinde olmasının bence bir zararı yok.
Şehir üzerinden yurt aratılınca bu sitenin çıkması isteniyor. Örneğin İstanbul öğrenci yurdu
Google'da iş yeri adı farklı domain de farklı olacak. Bu sıkıntı çıkarır mı diye merak ediyorum.
bakış açısı ile alakalı durum, nereden baktığına bağlı olur.
1-Kurumsal imajı arttırmak istiyorsa 1 site içerisinde 3 yurda yer ayırmak ( tek domain) daha mantıklı olurdu.
2-Tek domaine bağlı kalmak diğer illerde ki avantajı kaçırma avantajı yaratabilir, zira başarısız bir arama motoru optimizasyonu diğer 2 şubeyi de tehlikeye atabilir.
3- Ayrı ayrı domainler yaratmak optimizasyon açısından baktığımızda il ve anahtar kelime rekabetlerinde 3 taneden 1 tanesi iyi durum yakalayabilir.
4- Hepsini tek domainden yürütmek iş yükünü düşürür (tek reklam kampanyasından bir kaç reklam oluşturma, sosyal medya yönetimi)
5- 3 ayrı domain kullanmak 3 farklı site ile haşır neşir olmana sebep olacağı için dikkatsizlikler yaratabilir bu da optimizasyonda hatalar olmasına neden olabilir.
6- Rakip firmaların saldırısına maruz kalındığında tek domaine erişim kesilebilir.
7- Tek domain üzerinden 3 farklı site yürütmek sitenin hız optimizasyonlarında dezavantaj sağlayabilir.
8- Bu gibi bir sürü şubesi olan firmalara baktığımızda onlar tek domain üzerinden link ile domainadı.com/asubesi - domainadı.com/bsubesi şeklinde hizmet verdiklerine göre, ki bunlar milyonluk şirketler, bu daha mantıklı bir hareket olurdu sanki
Hocam öncelikle çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkür ederim. Yalnız bu söylediklerinize ek olarak örneğin bu öğrenci yurdunun Google da kayıtlı olduğu isim farklı domainde isim farklı oluyor. Bu sebepten biraz emin olamadım. Sanıyorum sorun olmaz. Tek domain üzerinden ilerleyelim o zaman daha mantıklı görünüyor. Teşekkür ederim gerçekten