Merhaba, instagram da hatırı sayılır takipçili bir sektörel sayfam var. Takipçilerden gelen sektörel içerikli görselleri paylaşıyoruz sayfada. Dün gelen sektörel bir görseli sayfamızda paylaştık görsel içerisinde devrilen, zarar gören bir ürün görseli var firma logosu bu zarar gören ürünün üzerinde net olarak görünüyor. Daha sonra bugün sabah bir kişi den mesaj geldi mesaj içeriğin de logosu görünen firmanın sahibi olduğunu söyleyerek "Hakkımızda karalama kampanyası yapıyorsunuz hakkınızda dava açacağız" gibi bir mesaj. Ben gönderiyi arşive kaldırdım ama gönderiyi gönderen kişinin görselleri gönderdiği mesaj duruyor. Gönderiyi paylaşırken hiç bir şekilde altına yorum ya da zedeleyici bir ifade kullanılmadı yalnızca kullanıcı tarafından bize gelen görseli paylaştık.

Ben kişiye cevap olarak ilgili görselim halka açık bir yerde herhangi bir takipçi tarafından çekildiğini bunun ile alakalı bir suç teşkil etmeyeceğini, yinede logonuz görünmesinden ilgili ürünün hasarlı olarak görünmesinden rahatsız olduğunuz için görseli arşive kaldıracağımı söyledim. Kendisi bana cevap olarak kısa zaman içerisinde dava kağıdının bana ulaşacağını vs vs bu şekilde mesaj ile cevap vermiş.

Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ya da daha önce bu şekilde bir olay ile karşılaşan oldu mu?