"Herhangi bir konuda bilgi birikimi ve tecrübe sahibi yapmayan, farkındalık oluşturmayan, geniş düşünmenizi ve olgunlaşmanızı sağlamayan şey, sadece ihtiyacınızı gidermeye yöneliktir."
Örn. evlenmek herhangi bir konuda bilgi birikimi ve tecrübe sahibi yapıyor mu? Yapıyorsa ne yönden?
Evlenmek ve çocuk yapmak insanı akıllı yapıyor mu? Çocuk yapmak bir ihtiyaç mı?
Evlenmek ve çocuk yapmak düşünsel olarak gelişim ve farkındalık sağlıyor mu?
Evlenmek bir gereksinim mi yoksa sevdim evlendim mi?
Yani ben evlendim ve çocuğum var. Gayet akıllı ve zeki biriyim tavrı gösterebilir miyim? Gösterebilirsen hangi yönden?
Araba bir ihtiyaçtır. Araba sahibi olmak insanı bilgi birikimi doğrultusunda tecrübe sahibi yapıyor mu? Yani ben araba sahibiyim, akıllı ve zeki biriyim tavrı gösterebilir miyim? Gösterebilirsen hangi yönden?
Ekmek de bir ihtiyaçtır.
Kazanmak için iş de bir ihtiyaçtır.
Vs....
Hem ihtiyaç olup hem de bilgi birikimi, tecrübe, akıl vs. yapan bir örnek aklıma gelmedi. Mutlaka vardır. Eğer varsa belirtmenizi rica ederim.
Akıllı ve zeki birisi olmak için evlenmek, çocuk yapmak, herhangi bir mal ve eşya sahibi olmak mı gerekiyor?
Yoksa eğitim hayatında başarılı olup da eğitimlerin sonucunda insanların hal ve tavırlarından anlayarak, eğitimlerin ve yaşadıkların sonucu olgunlaşma nedeniyle kendini akıllı ve zeki birisi olarak gösterebilir misin?
Eğitimde tecrübe sahibi olmamız için ihtiyacımızı gidermeye yönelik bir girişim diyebiliriz. Fakat farkındalıklar ile olgunlaşmamız için yeterli mi? Sonuçta farkındalıklar sadece eğitimde değil, günlük yaşantımızda insan ilişkilerinden de oluşuyor.
Şimdi çok mantıksız bulanlar olacak. Bunlara cevap verememek de ayrı bir mantıksızlık olabilir belki.