Şimdi soru şu. Kimse de bunu dememiş. Herkes o kadar borcun altına girilir mi derdin de.
Dostum, ben bedelli yaptım ama ilklerden olduğum için 15.000 TL ile kurtardım. O zaman da diyorlardı boşuna niye o kadar para veriyorsun diye ama ben işimden olmamak için çektim krediyi yaptım.
Şimdi millet olarak yükselen parasal değerin psikolojisinde eziliyoruz. Şöyle yumuşatalım durumu. Bu arkadaşımızın geliri 12.000 TL. Bedelli parası da 90.000 TL. At 1 sıfır.
1.200 TL gelir 9.000 TL bedelli oldu. Psikolojik olarak ne kadar oluru olan bir durum öyle değil mi. Şimdi bu mevzu psikolojik olduğu için sanıyoruz 90.000 TL çok para. 90.000 TL artık büyük para değil. Asıl sorulması gereken soru.
Sen bu parayı bir işten mi kazanıyorsun yoksa kendi online işin mi var. Kendi işin varsa da bedelli yap başkasının yanında çalışıyorsan da.
Haa, döndüğüm vakit işim de bir problem olmaz hem de askeriyeyi merak ediyorum diyorsan 6 ay git ama çok bir şey görmeyeceksin. ( 6 aylık askerlik için vatan borcuna sen ne diyorsun diyecekler yazmasın)
Ben bedelli yaptım milletin pisliğini temizlettiler tuvalette. Uzun dönem yaparsın daha çok gün temizlersin. Hepsi bu. Bir iki de g3 ile atış yaptırırlar oldu bitti. O yüzden ha bedelli ha 6 ay.
Karar senin.