Herkese merhabalar. İçinden çıkamadığım, bir türlü karar veremediğim bir durumum var. Biraz uzun olacak, okursanız sevinirim.

Tecilim 31.12.2021 tarihinde bitti. Amacım bedelli yapmaktı. Hatta 23 Aralık tarihinde tecili bozup Bedelli Askerlik başvurusunda bulunacaktım ama işler istediğim gibi gitmediği için başvuramadım.

5 Ocak tarihine kadar muayene olmam lazımdı, 7 Ocak tarihinde oldum ve bedelli yapmak istiyorum dedim. O zaman 43.500TL'den 56.000 TL küsüre çıkmıştı zaten. Bana "Yoklama kaçağısın ve bedelli yapamazsın" denildi. Bende mecbur eyvallah dedim. Sonra askerlik yerim belli oldu. Hatay İskenderun Deniz Er Komutanlığı.

Gideceğim tarih 21 Temmuz 2022 (Yarın). Kendimi buna kurmuştum zaten. Ama açıklanan yasa ile tekrar bedelli hakkım doğdu. Süreci çok uzattıkları için elim kolum bağlı olarak yasanın resmi gazetede yayınlanmasını bekledim. Tabi bu arada bedelli oldu 80.000TL. Üstüne yoklama kaçağı olduğum için 9.500TL fark var. Düz hesap bana 90.000TL.

Askerlik şubesinden "Bakaya kalsam bile bedelli yapabilir miyim" diye öğrendim. Evet, yapabiliyorum şuan. Ama şöyle bir durum var. Bedelli parasını Aralık ayına kadar toplayıp öyle başvuracağım. Tabi bu arada bakaya kaldığım için para cezası da yazacak.

Aylık gelirim aşağı yukarı 12.000 - 13.000TL. Bu borcun altına gireceğimde minimum ayda 6.000TL ödeyeceğim. Bir kısmının kredi faizi olduğunu sayarsak da toplam ödeyeceğim tutar 100.000 küsür olacak. Aşağı yukarı 2 sene boyunca.

İçinden çıkamadığım durum şu;

Sizce 6 ay için bu borcun altına girmeye değer mi? Karar vermekte çok güçlük çekiyorum. Düşünceleriniz benim için değerli. Şimdiden teşekkürler.