Yunanistanı küçümsemeyin.
Her şeyden önce Türk ordusu kadar güçlü orduları var, eski Yunanistan değil. Bir diğer konu ise bizim 6 da birimiz büyüklüğünde bir alana sahipler. Yani, korudukları alan bizlere göre daha küçük. Nüfusları da bizlere göre çok aşağıda. Yani, hem az nüfus ve az alan, hem de bizim kadar güçlü ordu. Bu onları daha sıkı korunabilecekleri hale getirir.
Dahası, Türkiye Cumhuriyeti'ne ABD'nin izni olmadan hiç kimse saldıramaz. Terör bile ABD izni ile çalışır. Bu ülkede belli yaşa gelmiş insanlar bunu çoktan kavramıştır. Yunanistan, bize karşı bir hamle yaparsa, bunun Biden'ın onayı olmadan yapılmış olması imkansızdır. ABD, Yunanistan'a yığma yapıyor ve Avrupa'da hiçbir ülke, bize karşı Yunanistan'ı savunmama yoluna gitmez. Bu da ani bir hareketle bir takım bölgeleri ele geçirme yönünde adım atabilmelerini sağlar.
Peki bu neden olur? Sağda solda gaz bulduğunuzda, adamların da kışa giremeyecek oldukları gerçekliği ile, ilk sataşacakları yer kendi deniz alanlarını genişletmek olur. Haliyle, daha rahat gaz arama ve alana hükmetmeye başlarlar. Türkiye'yi küçültürken, kendi ekonomik kaygılarını azaltıp, gelir kapılarını büyültürler.
Kısaca, batı ne kadar dostunuz gibi gözükürse gözüksün, bugün de olsa, 50 yıl sonra da olsa, Türkiye'ye saldırmama ihtimali yoktur. Bu gerçeklikle yaşayın.
Türkiye'nin tek gerçek dostu, yine Türklerdir. Ancak, Türklerin kökeni olan asya ülkeleri eski sovyet ülkeleri, Rusya'yı karşısına alıp Türkiye'nin yanında durma cesaretine de giremezler.
Kısaca, ülkenin geleceğini düşünüyorsak, doğu bloğunda da olmamız gerekir. Ancak, bunu yapmaya kalktığımızda batı bloğuna saldırı bahanesi vermiş oluruz. Tam da bu nedenle, Yunanistan şu anda hareketli. Bizim sırtımızı güvenli hale getirmemiz istenmiyor.
İddialarınız hangi verilere dayanıyor acaba? Kolay bir savaş olmayacağı kesin. Bunu hiç kimse iddia edemez. Ancak Yunanistan'ın bizden çok kaybedeceği şeyler var. Anakarası küçük olması en büyük dezavantajları tüm üslerinin füzelerimizin hedefinde olması başka bir dezavantajları. İnsansız sistemlerde dünyanın en iyilerinden olmamız başka bir dezavantajları, kendi sistemlerini geliştiren kendi EHS, HSS, seyir füzeleri, İHA, İDA ve karşı tedbirlerini geliştiren bir ülkeden bahsediyoruz. Bizim kadar güçlü bir orduları yok. Çünkü biz kendi ordumuzun ihtiyaçlarını kendimiz geliştiriyoruz. Ama onlar batı neyi verirse onu alıyorlar. Sizin askeri stratejiler ve Türk ordusunun gücünden haberiniz yok. Ben Türk ordusunun bir ABD ordusu olduğunu iddia etmiyorum. Bir Rus ordusu da değildir. SİHA'larla Yunan uçaklarını vururuz da demiyorum. Savunma sanayi ve askeri stratejileri merak edip araştıran ve tamamen tarafsız bir bakış açısıyla bakabilen biri olarak söylüyorum ki Yunanistan bir çatışma durumunda b*ku yer. Bu durum bir savaşa dönüşmeden batı araya girer elbette. Ama o kısa sürede Türkiye Yunanistan'ı orta çağa geri gönderir. Gereken tek şey kararlılık. Bu durum bizden çok şey götürecektir. O yüzden ilk ateş eden biz olmamalıyız.