Hacettepe güzel bir üniversitedir, hocaları da oldukça kalitelidir, bilgisayar mühendisliği konusunda sakarya da iyi iş çıkarıyor diye duymuştum aklında bulunsun, Hacettepe ulaşımı güzel herhangi bir siyasi görüşün baskın olmadığı rahat rahat okuyabileceğin çok güzel sosyal tesislerinin olduğu bir üniversitedir, en son büyük bi olimpik yüzme havuzu yapıyorlardı görmek nasip olmadı, Ankarada isen önceliğin odtü sonra hacettepe , neden odtü dersen sonuçta çok büyük bi adı var ve kalitesi ortada ama orda da habire kavgalara eylemlere şahit olabilirsin odtünün de öyle bir sıkıntısı var aklında bulunsun,
1. önce okuyacağın bölümü seç bahsettiğin bölümler birbirinden çok farklı bölümler önce onu bi netleştir kafanda
2. Eğitimi çok iyidir Tobb u da düşünebilirsin bu arada oda iyidir gaziyi akara üniyi es geç kafadan tavsiye etmiyorum ben
3. Eğitimi iyidir tabiki hocaları sağlam bilgili ve öğreticidir (ben hacettepede jeoloji müh okudum), sağlam bi kütüphanesi mevcuttur.
4. Eğer ki amacın bilgisayar mühendisi olmak ise eğitim alırken kendini yabancı dil ve programlama öğrenerek geliştirirsen sende -2-3 sınıfta işe girersin , ama okula bırakırsan işin zor çünkü üniversite sana neyi nasıl bulacağını ve öğreneceğini öğretir, bilgisayar mühendisi iş alım ilanlarına bir bak neler istiyorlar senden ona göre bölüm içindeki alanını da seçersin ,
5. Erasmus cart curt seminer falan filan bunlar var bolca, proje teslimlerinde büyük firmalar gelir projelerinize bakar bi nevi fuar gibi düşün orda genellikle iş anlaşmaları da yapılır.

Sen necisin dersen bende türtep bilgisayar mühendisi mezunuyum

Asıl önemli olan ne yapmak istediğin olsun gönlündeki doğru mesleği seçersen kendini sürekli o konuda geliştirmeye hevesli olursun okula giderken ödev yaparken araştırma yaparken sıkılmazsın zevk alırsın gerisi fasa fiso ve özellikle bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan kendini sürekli geliştirmelisin piyasada çok fazla bilgisayar mühendisi veya programcısı var ama bana kalırsa %80 i çöp bazen iş paslamak durumunda kalıyorum yapacak kişi bulamıyorum bilgili kişi çok az, örneğin federe öğrenme ile yapay zeka konusunda türkçe makale sayısı bile 2-3 ten fazla değil, yani güzel kardeşim sular seller gibi ingilizce ve sürekli kendini programlamada geliştireceksin, bilgili donanımlı adamın yapacağı iş ile iki kurs izlemiş adamın yapacağı işin arasında dağlar kadar fark var, kendini de bu şekilde pazarlarsın, yarın okulun bitince iş görüşmesine gittiğinde diploman belki 20 dakikalık mülakatta 2 kere sorulmayacak, sen neler yaptın diyecekler sana , ne projeler geliştirdin okurken hani senin github linkedin profillerin nerede ne kadar dolusun, ne kadar bilgilisin, buna bakacaklar, Ve kimse de boş bir yeni mezunu işe almak istemiyor aklından çıkarma bunuda.