Merhabalar değerli r10.net sakinleri,
Size kendi ihtiyaçlarım için kodladığım aynı zamanda başka birisi kullanırsa nasıl daha verimli kullanır diye oluşturduğum uygulamamdan bahsedeceğim. Yaptığım uygulama günlerini daha verimli geçirmek ve hangi gün ne yapacağını kaydetmeye yarayan bir uygulama. Benim bazen bir günde yapacak çok işim oluyordu ve bunları belli bir düzende yapmam ve hepsini hatırlamam çok zor oluyordu. Benden bundan yola çıkarak bir uygulama yaptım. Biliyorum buna benzer bir çok uygulama vardır ama insan kendi kodladığı bir uygulamayı kullanınca daha bir motive oluyor bence

Neyse lafı fazla uzatmdan uygulamanın özelliklerini anlatayım.
Vuejs öğrenmeden önce sadece vanilla javascript ile bir tane uygulama yapmıştım ama bu uygulama hem kodlama açısından hem de tasarım açısından baya kötüydü bence.
İlk yaptığım uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz =>
https://serhatkdev.github.io/gunluk_program_uygulamasi/
Daha sonra vuejs temellerini öğrendikten sonra bu yaptığım uygulamayı tamamen vuejs ile tekrardan kodlamaya başladım ve bu sefer tasarım açısından da geliştirmek amacıyla bulma css kullandım. Özelliklerini saymadan önce sizinle linkini paylaşayım daha sonra özelliklerini sayayım. Buradan ulaşabilirsiniz =>
https://serhatkdev.github.io/gununu-planla/
Özellikler:
- Tek seferde sadece 25 görev ekleyebilirsiniz ama bir güne istediğiniz kadar görev ekleyebilirsiniz. (ilk yaptığım uygulamada bir güne sadece 20 görev kaydediliyordu)
- Görevler gün gün şeklinde kaydediliyor yani aynı anda hem 19 temmuza hem de 20 temmuza görev kaydedebilirsiniz. Ve bunları istediğiniz zaman görüntüleyebilirsiniz.
- Görevler tarayıcınızın localstorage e kaydediliyor yani görevleri sadece siz görebilirsiniz. Tarayıcı geçmişinizi silmediğiniz sürece görevleriniz kayıtlı kalır.
- Sık sık yaptığınız görevleri favorilere ekleyebilirsiniz.
- İstatistikler kısmı ile o gündeki görev yapma oranınızı görebilirsiniz.
- Görevlere genel bakış kısmında ise o ay, iki ay önce, iki ay sonraya ait bütün görevleri görebilirsiniz. O günde yapılmayan görevler kırmızı olarak görünür. (Bu işlem gece 03.00'dan sonra oluyor.)
- Görevleri sonraki güne aktar butonuyla o gün yapmadığınız görevler bir sonraki güne aktarılır.
- Görevlerinizi oluşturduktan sonra düzenleyebilirsiniz.
- Daha bir çok özellik var ama bunları hepsini yazmam uzun bir zaman alır. En iyisi siz uygulamayı inceleyin daha iyi olur bence.
Bu uygulamayı vuejs'i ilk öğrendiğim zamanlarda yapmıştım. Şu an vuejs de baya bir yol kattetim ve artık sektörel ihtiyaçlara yönelik uygulamalar geliştirmeye başladım. Yani bu uygulamamda vuejs ile ilgili hatalar ve eksiklikler olabilir.
Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum