Arkadaşlar merhaba. Sporcu gıdaları üzerine bir e-ticaret girişimim var. Hem site üzerinden hem de pazaryerlerinden satış gerçekleşecek. Bu konuyla alakalı piyasada bilindik birkaç firma ile görüştüm.
Bir firmadan e-ticaret paketi satın almak istememin sebebi sıfır bilgiye sahip olmam idi. Siteyi sıfırdan yazdırırsam eğer teknik elemanlara bağlı kalarak sürüneceğimi ve hazır bir paket alırsam hiç değilse parasıyla da olsa bir destek alacağımı yarı yolda çaresiz kalmayacağımı, sıfır bir sistem yazdırırsam bünyemde minimum 1 teknik personelin olması gerektiğini düşündüm
Referansları fazla herkes tarafından bilinen 3 firmayla telefonda konuştum. Fakat konuştuğum kişiler de benim bilgisiz olduğumu anladıkları için yolunacak kaz durumuna düştüğümü hissettim.
Tabi ki kimse yoğurdum ekşi demiyor.
ikas, diğer platformlarda olan bazı ücretli modüllerin kendilerinde ücretsiz olduğunu ve bunların mutlaka kullanılması gerektiğini söyledi. Fakat benim tasarımını beğendiğim referanslarında belirttikleri bir firmanın temasının bana ne kadara mal olacağını sorduğumda 150bin gibi bir rakam telafuz ettiler
ticimax, onu hallederiz bunu hallederiz tema hediye ederiz size ay sonuna kadar şu fiyattan yaparız gibi söylemlerle sen bana şu yıllık ücretini yatır biz seninle sonrasında görüşücez izlenimi verdi.
tsoft, içlerinde bana en samimi geleni oldu. diğer firmalara göre yıllık ücretinin neden fazla olduğuyla alakalı hiçbir fikrim yok. diğer firmalarla konuşmalarımı düşündükçe kötünün iyisi mi diye düşünmek durumunda kaldım ve bu başlığı açtım
300-500 ürünün olacağı sporcu gıdaları üzerine kurulacak pazaryerleri ve kendi sitesinden satış yapacak sıfır bilgiye sahip biri olarak nasıl bir başlangıç yapmam daha yerinde olacaktır ? Fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim.