Olağan ve gayet doğal bi bakış açısı . Ama sorun şu ki sen mesajımı yanlış anlamışsın ve konuyu tam okumadan konuya balıklama dalmışsın. Öncelikle money robot konusunda düşüncelerim açık ve net önermiyorum konuyu okusaydın bunu görebilirdin. "İndex yemeyen" sayfa için mesajıma da bi tekrar göz gezdirebilirsin çünkü mesajı tam okuduğunu veya anladığını düşünmüyorum.
Cidden bu mesajdan noindex sayfaların değerli olduğunu mu anladın? Hemde noindex kelimesi bile kullanmadığıma rağmen. Burada Noindex sayfaların değerli olduğunu değil dizine geç eklenen sayfaları baz aldım. Kaldı ki bir alınan backlink search console'da görünüyorsa websitenize otoritesinin geçtiğini işaret eder. Mesajımda ise search console görünmesi yeterli oluyor diye belirtmişim
Ayrıca noindex sayfalarda Black hat seo ile dizine eklenebiliyor ( kısa bir süreliğine olsa da). Daha açık bi cevap veriyim soruna :
Kimi websitelerinde sayfalar çok geç index alır. Bu gibi durumlarda google sayfayı dizine eklemese bile ilk olarak Search Console , backlink aldığınız sayfayı , metni , url'yi gösterebilir.
Dolayısıyla search console'da görünen bir bağlantınız varsa backlink aldığınız sitede noindex yok demektir. bu yüzden aldığınız backlink'in indexlenmesi uzun sürebilir bu önemli değil. Önemli olan backlink aldığınız sayfayı güçlendirmek. Bunu yaparak hem ilgili sayfayı daha rahat dizine eklemiş olursunuz hemde aldığınız backlink güçlenmiş olur.
Umarım mesajı net bi şekilde okur ve anlarsın hocam

takıldığın bi yer olursa çekinmeden yazabilirsin hocam.