ya dostum nasıl okuyorsun nasıl dinliyorsun nasıl anlıyorsun cidden şaşıyorum.
ben diyorum ki pandemi patlayınca adamlar gereksiz yere şişirdiler zaten fiyatları. Bu dövizin etkisi daha sonradan çıktı.
2020de anlamsız yere yükselttiler sarı sitede piyasayı. sen arabanı 50ye koyuyosun ben diyorum ki benim arabamın bundan ne eksiği var diyip 60a koyuyorum hep böyle yaptılar hala yapılıyor.
Bak sana yemin ederim 24 haziranda opel corsa ekledim favoriye 220bin kmde ağır hasarlı bi araç 244 bin tl idi adam bu arabayı 30 haziranda 344 bin TL'ye çekti. gerisini sen düşün. Ben demiyorum ki ekonomi çok güzel her şey çok ucuz diye.
Ama otomobil sektöründe en büyük pislik sarı sitede dönüyor ve sektörün içine ettiler.
Hocam piyasayı kafana göre şişirerek manupule edemezsin. Ülkedeki herkesin aynı anda fiyatı yükseltmesi lazım ki manupule edebilesin ki bu bile geçici olur.
Bugün herkes araba fiyatlarını 10 kat artırsa yani sahibinden üzerindeki en ucuz araç 2-3m TL olsa. Sizce bu araçlar yine seri şekilde satılır mı ? Ben cevap vereyim satılmaz. Bu durumda fiyatları mecburen satılması için aşağı çekmeleri gerekir.
Ama piyasaya yeni araç girişi az , Döviz ve enflasyon fazla olunca. ibre hep yukarı yönlü oluyor biri 10k koyarken diğeri 11k koyuyor sizde zannediyorsunuz ki ondan gördü fiyatı artırdı 11k yaptı. İlla ki böyleleri 'de vardır ama bunun süreklilik halinde devam etmesi ekonomik şartlar yüzünden böyle.
Hadi araba araçları sahibinden yüzünden artıyor.
Araçdan daha çok fiyatı katlanan şeyler var.
Benim 150 TLye aldığım dambıl seti nasıl 1000-1500 TL oluyor ? Araçdan daha çok pahalılanmış ? Ve sahibinden ilede alakası yok ?
Ve bunun gibi yüzlerce ürün var.
İnsanlar ilgilendiği alandakileri görür ona göre yorum yapar. Konunun sahibinden ile alakası yok. Sahibindende ne kadar pis iş varsa başka bir yerdede yine bir pis iş vardır. Bir galericileri falan dolanın isterseniz. Para nerede dönüyorsa piş iş hep orada olur zaten.