myakn55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yılların forum jargonu hocam
Anladım hocam, saygılar 😀
ITmaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kısacası bir hitap şekli. Artık herkes üniversite okuduğu için ve ortamda herkese hoca denildiği için ağız alışkanlığı olmuş bu durum hocam =)
Yorumunuz için teşekkür ederim bence de mantıklı hocam
duzsim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Racon diyebiliriz
Anladım hocam 😀
onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hitap ve forum jargonudur bir nevi.. Kişinin 15 yıllık veya 15 günlük üye olması kişinin statüsünü değiştirmez, sonuçta askerde değiliz devrecilik olsun.. Karşıdaki üslubunu saygısını biliyorsa gerisi teferruattır.. Genelde kişi Abi, usta, kardeş, bilader vs diyeceğine Hocam diye hitap eder.. Gayette ılımlı bir kelime..
Bu yorumdan sonra hocam kelimesi bana da pek bir sempatik gelmeye başladı. Teşekkürler hocam 😊
Abdullahxwq71 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Reis yada kral yerine hocam demek daha güzel geliyor. hocam
Anladım hocam
tlga_kurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
R10 jargonu diyebiliriz hocam
Anladım hocam
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cümlenin anlamı kadar değersizleşmiş bir kelime. Bu yüzden herkese hitaben kullanabileceğin laf kalabalığı. Kendisi kadar anlamsız bir kelime yani. Hişşt, bakhele, oyy, eyyy, gibi nidalardan bir farklı yoktur.
Bu konuda size katılmıyorum hocam
rysrysus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bro dostum kanki bilader Reis gibi kelimeler yerine hocam kullanıyoruz burada daha sıklıkla Daha naif Daha kurumsal geliyor insanlara. Günümüzde insanlar önce giyim ve konuşma/ hitap şeklinize bakar. Buna göre bir önyargı oluşur.
Teşekkür ederim hocam bu arada ben genelde dostum diyorum 🙊
Argonaut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim seviyesi yüksek pek çok yerde bireyler birbirine saygısını göstermek için statü yerine bilgisini öne çıkararak hocam diye hitap ederler. Okullar da öğretmenler, hastanelerde doktorlar vs... Forumda da birbirimizi tanımadığımızdan ve herkes bilgisi ile/için burada olduğundan zaman içinde bu sekilde kullanılmaya başlanmış.
Ne kadar naif örnekler ile ifade ettiniz teşekkür ederim hocam 😊
Ek olarak, beni aydınlattığınız için teşekkür ederim hocalarım 😇😇