CagdasER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen o ihaleye girmezsen emin ol "borçlu" satmak durumunda olan kişi daha çok ağlayacak. Çünkü malı ucuza gidecek.

Adamın borcu 400 bin tl diyelim , gayrimenkul u hacizlenmiş 1.000.000 bin tl değer biçmişler.

İlk satış %60 dan başlar 600.000 tl (girmedin satılmadı.)
İkinci satış %40 ile başlar 400.000 tl

Açık artırmaya çıktı alıcıda yok doğru düzgün 2-3 kişi ve sürekli ihaleye giren tipler olur bunlar genelde.
İhale sırasında konuşur bak arkadaş siz çekilin mal bana kalsın sizede 5-10 sallarım der , adam 550-600 e kapatır 1 milyonluk yeri.

Ancak sizin gibi düşünmeyip gerçekten ihtiyacı olduğu içinde ihaleyi kovalayan 4-5 kişi daha olsaydı o gayrimenkul 850-900 bin tl civarına satılırdı.

Borçlu hem borcunu ödemiş üstünede cebine para kalmış olur. Malınıda çakallara ucuzdan kaptırmazdı.
Kısacası "ağlayanın malı gülene yar olmaz" çok yanlış bir düşünce. Bu tarz bi gelişmede o kişi daha çok üzülecek.. Piyasa değerine yakın gitse adamın içine koymayacak en azından.
yazdıklarınız için çok teşekkür ederim çok bilgilendirici

anca 250 k ise yer 125k dan açılıyor tarla bakıyorum ben tek korkum başıma birşey gelmesi gittik aldık belayla davayla uğraşmak istemiyorum