Değerli dostlar bildiğiniz gibi son dönemde yaşanan ciddi mağduriyetler dolayısıyla Kiracılarımız malesef çok mağdur ve zor durumdalar..
**Bu konuda mesleki uzmanlık ve deneyimlerimle Kısaca Temel Önemli bilgiler vereceğim, dikkate alınız lütfen.
Mağduriyet Yaşayan Kiracıların dikkatine;
-Kiranı düzgün ve gününde öde,
-Her sene resmî oranlara göre artış yap,
-Ödemelerini resmî yollarla yap, elden ödeme
-10 yıl kimse seni kolay kolay o evden çıkaramaz.
Mal sahipleri sıkıntı yaparsa, hemen hiç vakit kaybetmeden- mal sahiplerine taviz vermeden hukuki yollarla ilerle, iletişimini Avukatın yürütsün.
Kira Ödemesini düzgün ve gününde yapan kiraci her zaman Haklıdır.
*Farklı bir hukuki bilgi daha veriyorum;
-Diyelim ki mal sahibiniz size; Daireyi boşaltın ben kendim oturacağım vs. Çeşitli senaryolar üretip sizi evden çıkarırsa, fakat kendisi oturmaz ise ve Evi Yeniden farklı bir kiracıya yüksek bedellerle verirse ve siz Bunu 2 Yıl İçinde Tespit Ederseniz GÜZEL bir TAZMİNAT alırsınız, güzel bir bedel ödetirsiniz.
( Ki Mal Sahibinin Aynı şehirde resmî tapu kayıtlarına göre 2. evi varsa Asla çıkaramaz, bu da hukuki değil.)
***Mal sahibi Dairesini yeni bir alıcıya satarsa bu durumda bir önceki ev sahibiyle yapılmış olan sözleşme otomatikman aynı şekilde devam eder.
(Son dönemde BU KONULARDA BİLGİSİZ, Kiracıyla konuşup anlaşmadan Ev alan bir çok kişi ya çok büyük pişman oldu yada Satın aldığı evi eski sahibine geri iade etmek için Dava açtı.)
Saygılarımla.
Emlak Yatırım Uzmanı: Mehmet MERİÇ
Since 2006