YunusEmreCetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler hocam iyi yorumunuz için bir nebze olsun içime su serptiniz fakat hala kara kara ne yapacağımı düşünüyorum
bir sene mezuna kalmam bana vakit kaybı olmaz ama sıkı ders çalışırsam
kendimi tanımıyorum ilk başlarda çalışıp salıvermekten korkuyorum.
diğer türlüde bilg. programcılığını seçip pişman olur muyum diye korkuyorum
O zaman şöyle devam edelim. Öncelikle bir iki gün kendini bu düşüncelerden uzaklaştırmaya çalış. Hemen sonrasında aklından geçen mesleklere sahip tanıdıklarınla istişare et. Meslekleriyle ilgili sorular sor. Mümkünse iş ortamlarını ziyaret etmeyi rica et.

Ben okuyacağım bölümü seçerken aklımdan geçen her meslekle ilgili kişilere mail yoluyla ulaşmıştım. Örnek vermek gerekirse I. Jones izleyip arkeolojiye merak salmış, üniversitelerin bu bölümünde eğitim veren akademisyenlere ve dekanlara mail atıp tavsiye istemiştim. Yine aynı şekilde iki ilçenin kaymakamı ile kısa da olsa istişare etmiştim. Belediye çalışanları ile görüşmüştüm. Yapabileceğim, yaşamımı sürebileceğim ya da hevesim, merakım olan alanlarla ilgili kişilerle konuşmaya çalışmıştım. Bir ara bir proje fikrimden ötürü Darıca Faruk Yalçın Zoo genel müdürü ile mail üzerinden konuşup, daveti üzerine yüz yüze görüşmüş, fikirlerini dinleyip o alana olan ilgimi neticelendirmiştim.

Özetlemek gerekirse kısa bir mola ve ardından hızlı bir istişare sürecine girmeni tavsiye ederim.