Hocam size sigara maceramı anlatmak isterim, dinlerseniz tabi

. Sigaraya bir anlık hevesle başladım ilk önce o mentollü olanlardan içtim gayet de güzeldi bağımlı olmam kafasındaydım. Bi' kaç mentollü sigara sonrasında mentolsüz normal olanlardan denemek istedim. Çevremdeki herkesin winston slender blue kullanması sebebiyle ben de o sigaraya başladım. Fakat henüz paket almamıştım sürekli arkadaşımdan otlanıyordum. En sonunda cesaretimi topladım ve tekele girdim. 1 adet winston slender blue ve bir çakmak aldım. 1 2 tane içtikten sonra daha içmek istemedim ve paketi arkadaşıma verdim. Ama baktım olmuyo artık bağımlı olduğumu fark ettim ve gittim bi paket sigara aldım ağır bişeyler denemek istiyordum. Param winston dark blue'ya yetmişti (24tl'di o zaman şu an 28 olması lazım). onu 2 günde bitirmiştim fakat sevmemiştim slender blue devam ediyordum. Kampüste sigaram bitmişti ve başkasından otlanmam gerekmişti Marlboro touch blue vermişti. Ben ömrü hayatımda içimi bu kadar, rahatlığına nazaran normal derecede sınıflandırdığım bi sigara içmemiştim (parliament, camel ve winstonun çeşitli sigaralarını denemiştim o güne kadar). Zaten 2tl daha pahalı 2tl ile hiçbişey alınamıyorken 2tl daha koyar marlboro touch blue alırım daha iyi dedim ve marlboro touch blue ya geçtim. Bu şekilde toplam 2 - 3 aylık bi sigara deneyimim oldu. Astımımın tetiklenmesi sonucu (aşırı fazla nefes darlığı) 2 kere acillik olunca sigarayı bırakmam gerekti. Sigarayı bırakmaya karar verdiğimde cebimde yarım paket sigara vardı ve "Bunu bitirdikten sonra bırakırım." diye bir hataya asla girişmek istemedim. Ve cebimde kalan sigaraları zor anlarıma sakladım. Canım her sigara istediği zaman kendimi başka bir işle oyaladım ve dayanılmaz yere ulaştığımda yaktım bi kere. Bu şekilde günde 4 3 2 derken (son 2 sigaram kaldığında annem birini ver içelim dedi kırmadım annemi

) elimdeki sigara bitince daha sigara almadım, sigara içilen ortamlarda durmadım aklıma fazla gelmedi gelse de bi şekilde oyaladım kendimi. Aşırı zorlandığım zamanlarda (genelde haftada 1 ya da 10 günde 1 oldu.) arkadaştan tek nefeslik aldım. 1 ay 5 gün önce bıraktım hala nefes darlığıyla cebelleşiyorum

astımsanız içmeyin. Bırakmaya çalışıyorsanız başarılar. 2 3 ay içmeyle bağımlı mı olunur diyo olabilirsiniz, haklı olabilirsiniz ama 2 3 aylık içmemle şu an bile deli gibi sigara istiyorum ve şu an tıpta astıma 100% tedavi bulunursa hemen olur yeniden başlarım. İyi akşamlar dilerim herkese