Birkaç ay önce vergisi fazla çıkan 2 ayrı ürün için dilekçeyle başvuru yaptım. İkisinde de haklı çıktım. Eğer kanunlar değişmediyse:
4458 Sayılı Gümrük Kanunu Madde 24 - 1. İthal eşyasının gümrük kıymeti, eşyanın satış bedelidir. Satış bedeli, Türkiye'ye ihraç amacıyla yapılan satışta 27 ve 28. maddelere göre gerekli düzeltmelerin de yapıldığı, fiilen ödenen veya ödenecek fiyattır.
Madde 242 - (Değişik: 18/6/2009-5911/64 md.) 1. Yükümlüler kendilerine tebliğ edilen gümrük vergileri, cezalar ve idari kararlara karşı tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde bir üst makama, üst makam yoksa aynı makama verecekleri bir dilekçeyle itiraz edebilir.
Bu maddelere istinaden ürünün güncel indirimsiz fiyatı üzerinden değil, sizin ödediğiniz fiyattan vergilendirilmesi lazım.
dilekçeyi nereye yolladınız