ParsMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu puanla bir yerlere girersin ama amacın ne ? Süs olsun diye okuyacaksan 2 yıllık veya 4 yıllık üni oku sonuç olarak bir işe yaramaz. Hatta harcadığın zaman ve parayla birlikte büyük zararı olur. Bu dönem farklı bir dönem Tıp, hukuk, bazı mühendislikler vb gibi önemli bölümler, işi hazır bölümler okumadıktan sonra boşa okumanın anlamı yok. 300-350 puan alıp x üniversitesinde y bölümünde işi olmayan önü kapalı bir bölüm okuyan adam da boşa okuyor yani. Arkadaş çevresinden çok gördüm kötü puanlar almadılar orta seviye güzel diyebileceğimiz puanlarla pdr okudular bölümü seçtikleri zaman önü çok açık, ataması çok olan bir bölümdü 4 yıl geçti şu an kara kara düşünüyorlar kpss derdi ayrı atanma derdi ayrı. 1 sene çalışırım dersen önce önü açık bir bölüm seç (Yazılım, bilgisayar bölümleri vb.) ona göre hedefini koy, ona göre çalış yada hiç çalışıp kendini yorma farklı konularda kendini geliştir. Sonuçta herkesin bir kapasitesi var inan o kapasiteyi geçmek çok zor.
amacım istanbuldan kaçmak kendime yeni yaşam kurmak için bahane 24 yaşındayım ilk defa girdim öyle hukuk tıp okumak gibi gayem yok hocam zaten mesleğim var elimde 4 yılı veya 2 yılı çöpe atmaya değil hem askerliği tecil etmeye hem yeni yaşam kurmaya atılıcam sadece okulda yardımcı olsun istiyorum bu arada çalışşaydım daha iyisini yapıcağıma eminim liseden beri ders kitabı sayfasını açmayan biri olarak girdim