lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle tebrik ederim hocam, eğer kendinizde yazılım öğrenebilecek bir kapasite görüyor iseniz yani ilginiz var ise bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımda kendinizi üst düzey geliştirebilirsiniz. Hem kendi projeleriniz hemde bir işe yer atmanız bilgisayar mühendisliğinde daha kolay illa yazılım okuyacağım diyorsanız yabancı dil varsa bir şekilde burs ayarlayıp yurtdışında okumanızı öneririm çünkü yurtiçindeki yazılım mühendislik bölümlerinin çoğu tabiri caizse biraz tırt, hem imkan hem gelecek açısından kendinizi yeterince geliştirebilirseniz kesinlikle bilgisayar mühendisliği daha mantıklı tabiki tercih sizin
Görüyorum hocam, çocukluğum bilgisayarla geçti. Kendime uygun başka bir meslek görmüyorum. Daha önce devlet destekli bir kaç haftalık kurslarda sertifika vs. aldım. Üniversitenin tamamen teori üzerine olduğunu biliyorum, hatta Türkiye şartları elverseydi çok küçük yaşlardan itibaren alaylı olarak kendimi geliştirmek isterdim. Yine de ilgime cevap verebilecek bir bölümde okumak istiyorum. Teşekkür ederim.

oguzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gidebileceğin en iyi okula git, yazılım yada bilgisayar seçmen tek başına bir şey değiştirmeyecek, ikisinde de çalışman ve kendini geliştirmen önemli ama okul seçimi okul bittikten sonra ki iş bulma safhasında sana her şeyden çok yardımcı olacaktır
Evet tek başına bir anlamı olmayacak haklısınız, iş bende bitiyor ama yine de kafama uyan bir bölümde okumak istiyorum. Teşekkür ederim.

algoritmik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendim bilgisayar müh. mezunuyum. Bilgisayar müh ve yazılım müh. arasındaki tek fark bilgisayarda elektrik dersleri varken yazılım da bu dersler yerine başka dersler olmasıdır. Başka derslerden kastım da yazılım dersleri vs değil sunumsal sözel derslerdir.1-2 arkadaş yakınmış keşke zamanında bilg yerine yazılım okusaydım diye fakat emin ol bu arkadaşlar yazılım okusaydı o zaman da derlerdi ki keşke bilgisayar okusaydım.

Şunu anlaman lazım. Ne yazılım mühendisliğinde ne bilgisayar mühendisliğinde yazılım öğretilemez. Bu bölümler yazılımcı yetiştirme amacıyla oluşturulmamıştır. Programcı ve mühendislik arasındaki fark budur(kağıt üstünde.). Ha sonunda ikisi de aynı işi yapıyor mu evet.

Yani özetle burada her şey kendi kişisel gelişiminde bitiyor. Yazılım ya da bilgisayarı bırak istersen başka herhangi bir bölümü de yazabilirsin. Bu olayı bölüme çok bağlama yoksa okula başladığında büyük hayal kırıklığı yaşarsın.
Evet kesinlikle haklısınız iş kişinin kendini geliştirmesine bağlı. Alaylı yazılımcılar şu an benim gibi okuldan sonra ciddi olarak yazılımla ilgilenecek kişilerden çok daha avantajlı, ama ben her şeye rağmen ilgimi çekecek bölümde okumak istiyorum. Haklı olabilirsiniz yazılım mühendisliğinin içeri hakkında çok bilgim yok sadece daha önce sorduğumda bilgisayarın daha çok donanım-elektrik/elektronik ağırlıklı olduğunu söylediler. Teşekkür ederim.

kadirkilic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
gideceğin üniversitenin sağlığına göre değişebilir ama unutma ki bilgisayar mühendisliği geride kaldı şu anda yazılım mühendisliği belki 10 sene sonra yazılım yerine robotik kodlama olacak
yeniliğe ayak uydurmak gerekir eskide kalan gelişemez ayrıca yazılım mühendisliğinde freelancer alanı daha fazla bu sebepten yazılım mühendisliği bu puanla güzel bir yazılım mühendisliği bölümüne illa ki girebilirsin çok iyi üniversite olsa bile kendini geliştirmezsen o eğitimde bir hiç bence
Evet haklısınız teşekkür ederim.