Sonuçlar açıklandı umarım emek veren herkes karşılığını almıştır. YKS Sayısal'da 23.000 küsür sıralama yaptım, açıkçası gitmek istiyorum ilk senemde. Her zaman ilgimin olduğu bölümde okul okumak istedim. Fikrim de değişmeyecek bundan eminim. En basit tabirle yazılımcı olmak istiyorum. Bunun için bilgisayar mühendisliği mi seçmeliyim, yazılım mühendisliği mi?

Eminim aramızda her iki bölümü de okumuş büyüklerim vardır. Aklımı kurcalayan şey şu; yazılım mühendisliği bölümü şu an için konuşursak üniversiteler tarafından göz ardı edilen bir bölüm. Teknik üniversitelerin bir çoğunda yazılım mühendisliği yok. Onu geçtim doğru dürüst yazılım mühendisliği devlet üniversitelerinde bile yok. Vakıf üniversitelerinde iyi olanlar var örneğin Bahçeşehir 7000 ile kapatmış geçen yıl tam burslu. Ona sıralamam yetmiyor, onun dışında İzmir Ekonomi zorlayabilirim yazılım mühendisliği için fakat bunların hepsi vakıf üniversitesi. Okuduğum süre boyunca olası sorunlarda para talep edecekler diye biliyorum, o yüzden cesaret edip vakıf üniversitesi yazamayacağım sanrım maddi şartlar sebebiyle. Devlette ise bilgisayar mühendisliği için güzel üniversiteler geliyor ama onu da ben istemiyorum Elektrik Elektronik ağırlıklı olduğu için. Sizce ne yapmalıyım?